PROMO

Genijalna gimnastička aplikacija, iza koje stoje Hrvati, koristi cijeli svijet!

Elevien
07.08.2024.
u 10:04

Dok su Ljetne olimpijske igre u Parizu aktualne u cijelom svijetu, gimnastika je ponovno u središtu zbivanja. Hrvatska gimnastika ostvarila je povijesni uspjeh na Olimpijadi - Aurel Benović na preskoku i Tin Srbić na preči nadomak su ulasku u dva pojedinačna finala gdje će biti ozbiljni kandidati i za medalje. Sport koji ujedinjuje mnoge fizičke sposobnosti, hrvatski startup Elevien uspješno je ujedinio još u vrijeme covid pandemije, a u prosincu 2023. ostvario povijesni trenutak prvog 100% live online gimnastičkog natjecanja.

Ususret OI, Elevienu je stiže sjajna vijest - potvrda nastavka suradnje s Europskom gimnastičkom federacijom (European Gymnastics), kojoj je cilj nastavak održavanja redovitih online natjecanja i proširenje njihovog opsega. Tako je još jednom dokazano koliko je revolucionarna ideja digitalnog gimnastičkog natjecanja kojeg su osmislili jedan od najboljih trenera gimnastike Vladimir Mađarević i Marko Pipunić, trebala najstarijem sportu na svijetu. Zajedno s kreativcima i operativcima iz domaće venture building tvrtke Bornfight, realizirana je aplikacija Elevien čiji je glavni izvršni direktor Tomislav Grubišić.

Koncept digitalnog sportskog natjecanja u početku je teško zamisliti što sportašima, što obožavateljima bilo kojeg sporta. No online gimnastičko natjecanje zapravo je mnogo jednostavnije, a i jeftinije, od onog dvoranskog. Gimnastičari snime svoje nastupe mobitelom iz svojih dvorana. Njihove snimke automatski se učitaju u Elevien, a međunarodni panel sudaca ocjenjuje ih koristeći opciju suđenja u Elevien aplikaciji. Obitelj, prijatelji i obožavatelji iz cijelog svijeta mogu pratiti sve nastupe i proces ocjenjivanja uživo putem Elevien aplikacije, a rezultati stižu gotovo instantno – Elevien automatski računa konačne ocjene i prikazuje poredak.

Ovaj projekt koji je u gimnastici napravio povijesne promjene ostvario je suradnju i sa Svjetskom gimnastičkom federacijom, pa su tako jedino u Elevien aplikaciji dostupna videa i rezultati svake vježbe kvalifikacija ovogodišnjih svjetskih kupova. Inovacija koju koriste i naši izvrsni sportaši - Filip Ude, Mateo Žugec i Marko Sambolec, daje potpuno novu dimenziju natjecanja te će zasigurno uvelike utjecati na popularnost i rasprostranjenost gimnastike u cijelom svijetu dok će se sportaši iz manjih i financijski “slabijih” zemalja moći natjecati s najboljima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije