ODGOVOR SVINDALU I JANKI

Gips: Nisam kriv što ne znaju voziti slalom

Ante Kostelić
Jurica Galoić/Pixsell
24.02.2010.
u 23:24

Ante Kostelić, Ivičin otac i trener, odgovorio na pritužbe Svindala i Janka koji su se žalili na slalomsku stazu superkombinacije koju je slagao upravo Gips.

Ante Kostelić bio je toliko zadovoljan sinovim nastupom u veleslalomu, sedmim mjestom i povratkom među 15 u toj disciplini, da je nakon utrke najavio velike stvari:

Ujediniti sve utrke

– Ivica je zbog ozljede propustio Beaver Creek i Alta Badiju te pao u Kranjskoj Gori, no on će kad-tad pobijediti u veleslalomu, a želja nam je da se to dogodi i u superveleslalomu i u spustu. U tom bi slučaju postao, nakon Millera, Zurbriggena, Girardellija, Madera i Aamodta, šesti skijaš na svijetu kojem je to pošlo za rukom. Što se tiče slaloma, tu smo ove sezone propustili samo jedan, onaj u Alta Badiji, a pogreška u Zagrebu bila je izravna posljedica operacije koljena.

Za subotnji slalom Ivica je obećao da će se baciti na glavu, da će ići na sve ili ništa. O tome otac kaže:

– To nije toliko rizik koliko rezon. Nema se što izgubiti, treba pokušati napraviti što se više može.

Rizik ima smisla ako se zna da mu sin iznad kreveta ima srebro u superkombinaciji i da mu zadovoljstvo ne mogu pokvariti prigovori poput Svindalova.

- Pazio sam da ne napravim stazu o kojoj bi drugi mogli pričati. Stalo mi je da Janka i drugi koji ne znaju voziti slalom ne dođu do medalje u superkombinaciji koja je ionako, kao disciplina, nepoštena. To je kao da jedan atletičar trči 100, a drugi 200 metara i da je pobjednik onaj koji prvi uđe u cilj. To je nesportski i dok ja postavljam staze neću dopustiti da se ta nesportska prednost pojavljuje. Ako Svindal ne može proći jedan normalan slalom, i to ne samo moj, ako Janka ne može proći prva 3-4 vrata, zašto bih im ja postavio stazu da postanu olimpijskim pobjednicima u kombinaciji?! Od Millera nije sramota izgubiti. On je kompletan as, on nije Janka.

Ništa protiv Janke

Da se ne bismo krivo razumjeli, Ante Kostelić nema osobno ništa protiv olimpijskog pobjednika u veleslalomu Carla Janke.

- On je sjajan veleslalomaš, a da bi mogao pobijediti ovdje shvatio sam još prije dvije godine u utrci Svjetskog kupa na istoj stazi. Premda ova staza to nije bila, u Svjetskom kupu staze su često sterilizirane pa se na njima moguće švercati. U želji da se poštuju sva pravila, katkad se pretjeruje, a rezultat vam je kao da, recimo, u formuli 1 više nema šikana ili dvostrukih S zavoja, što obezvređuje utrku. Zato su spustovi u Wengenu i Kitzbühelu cijenjeni jer se ondje staze nisu mogle sterilizirati pa nema švercanja. Nema ga ni na Sljemenu jer staza ima najmanje četiri različita profila na kojima se skijaš ne može ponašati kao da je na nekoj gimnastičkoj spravi. Svaki je put drukčije, događaju se iznenađenja, promjene ritma, skijaškog stava...

Komentara 7

Avatar Topgen
Topgen
00:16 25.02.2010.

Bravo gips, ti si legenda! Ti si ponos Hrvatske. Hvala !

BF
bono fox999
07:47 25.02.2010.

ANTE LEGENDO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!DO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MR
mrvecdam
01:25 25.02.2010.

umisljena budaletina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije