PRETVORBA OSIJEKA

Glavaš: Neće me istjerati iz kluba!

glavas-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 17:05

Pretvorba NK Osijeka prometnula se u političko pitanje i predmet prepucavanja između bivših koalicijskih partnera u gradu, a danas žestoko sukobljenih političkih opcija. Branimir Glavaš isključio je mogućnost da odstupi iz Osijeka i prepusti čelna mjesta u Gradskom vrtu osječkim haespeovcima, koji imaju većinu u Gradskom poglavarstvu, a koji su osporavajući legitimitet prave tražili njezin odlazak.

Pokušaj puča
- Ne dolazi u obzir da itko odstupi iz kluba - započeo je Branimir Glavaš svoj gotovo jednosatni monolog u kojem nimalo nije štedio svoje donedavne koalicijske partnere u gradu.

- Napad na Osijek nije slučajan, već sastavni dio kampanje kako bi se klub destabiliziralo i napravilo puč. Gradska će vlast takvim ponašanjem samo rastjerati i ono malo potencijalnih ulagača zainteresiranih za klub - bio je jasan Glavaš, koji je osporio i tvrdnje gradske uprave da je zaslužna za sponzorski ugovor koji klub ima s Croatijom osiguranjem vrijedan šest milijuna kuna godišnje.

- Kada sam otišao u pritvor, Đapić je od uprave Croatije osiguranja tražio da dio novca namijenjen Osijeku preusmjeri na rukometni klub kojemu je bio na čelu. Nakon toga je novac stopiran, a Croatia osiguranje danas duguje klubu devet milijuna kuna - kazao je Glavaš.

Atraktivno zemljište
Predsjednik NK Osijeka nije birao riječi u napadu na čelnog čovjeka HSP-a.

- Uostalom, Đapić ne može ni stati u predsjednički stolac. Njemu trebaju dva stolca, a ja svoj stolac neću napustiti dok mi ne istekne mandat - kazao je Glavaš otuživši haespeovce da ih Osijek zanima samo zbog zemljišta oko stadiona.

- Haespeovce ne zanima klub, jer da ih zanima radili bi u njemu. Njih zanima pretvorba kluba samo kako bi došli do desetak hektara atraktivnog zemljišta u okolici stadiona, a za koje se već prave planovi gradnje nebodera.

Direktor Osijeka Mile Dumančić je, kao bivši nogometaš, za razliku od Glavaša, ipak znao stati na loptu.

- Da je netko pročitao zakon o pretvorbi, do takvih izjava iz HSP-a ne bi ni došlo jer nemaju smisla - kazao je Dumančić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije