Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio ministar

Glavina: Nagrade za vrhunska sportska postignuća Vlada povećava za 50 posto

27.06.2024.
u 13:16

Nagrada za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim, Paraolimpijskim ili Olimpijskim igrama gluhih umjesto dosadašnjih 27.650 eura iznosit će 41.000 eura

Ministarstvo turizma i sporta pustilo je u e-savjetovanje Nacrt pravilnika o izmjeni Pravilnika o dodjeli državne nagrade za sport »Franjo Bučar« i državne nagrade za vrhunska sportska postignuća.

Novim pravilnikom bi se državne nagrade za vrhunska sportska postignuća, koje se dodjeljuju sportašu, sportskoj ekipi i drugom stručnjaku u sustavu sporta, uvećavale za 50 posto. Tako će, primjerice, nagrada za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim, Paraolimpijskim ili Olimpijskim igrama gluhih umjesto dosadašnjih 27.650 eura iznositi 41.000 eura. Nagrada za srebrnu medalju na ovim natjecanjima umjesto 17.300 eura bit će 26.000 eura dok će se brončano odličje umjesto s 12.250 eura nagrađivati s 18.500 eura.

- Uoči Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu Vlada je odlučila povećati nagrade za vrhunske sportaše, trenere i ostale sportske stručnjake koji sudjeluju u osvajanju medalja za Hrvatsku na najvećim sportskim natjecanjima te time još jednom pokazujemo koliko su nam važni naši sportaši i cijeli sustav sporta. Ovo je drugo povećanje iznosa za državne nagrade u našem mandatu, prvi puta smo ih, početkom prvog mandata povećali za 100 posto, a sada smo odlučili još snažnije nagraditi naše sportaše za sve što čine za našu zemlju nastupajući na velikim natjecanjima - rekao je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za Nacrt pravilnika o izmjeni Pravilnika o dodjeli državne nagrade za sport »Franjo Bučar« i državne nagrade za vrhunska sportska postignuća je otvoreno do 11. srpnja 2024. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije