LP mladih: Dinamo - Milan 1:2

Glavna zvijezda u Kranjčevićevoj bio je Paolo Maldini: 'Ako Boban želi dovesti igrača Dinama u Milan, odmah prihvaćamo'

Zagreb: Susret Dinama i Milana u UEFA Ligi prvaka mladih
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
25.10.2022.
u 19:49

Paolo Maldini uživo je gledao susret mladih momčadi Dinama i Milana u Ligi prvaka, a Dinamo nakon 1:2 poraza više ne ovisi samo o sebi.

Odavno stadion u Kranjčevićevoj ulici nije posjetilo tako veliko nogometno ime. Paolo Maldini uživo je gledao susret mladih momčadi Dinama i Milana u Ligi prvaka. Legenda svjetskog nogometa dobar dio vremena provela je fotografirajući se s gledateljima. Strpljivo je Paolo odradio najmanje pedesetak selfija.

Loša reakcija Luke Pršlje i puno lošija Lapa Nave, dvojice vratara na današnjoj utakmici, bio je lajtomitiv prvog dijela susreta. Najprije je Pršlji u 35. minuti lopta prošla ispod ruke nakon slabog udarca Jordana Longhija i završila u mreži. Četiri minute kasnije, još lošije je reagirao Milanov vratar čiju pogrešku je iskoristio Matej Šakota.

Plavima je presudio pogodak iz jedanaesterca kojeg je lagano ralizirao Gabriele Alesi. Prethodno je poptuno nepotrebno, Matija Ruškovečki, neoprezno u šesnaestercu prekršajem zaustavio Milanova igrača. Mlada momčad Dinama na kraju je izgubila 1:2 i sada više ne ovisi samo o sebi za prolazak skupine.

- Vidio sam dobru i talentiranu momčad Dinama. Nekolicina igrača ima izniman potencijal. Ovakva razina natjecanja je jako važna za razvoj mladih igrača i zato su ove utakmice posebno dobre za njih. Ne poznajem metodologiju rada i razvoja mladih igrača u hrvatskom nogometu, odnosno Dinamu, no samo u ove dvije utakmice vidi se da Dinamo ima talentirane i tehnički dobro potkovane igrače - pričao nam je Angelo Carbone, bivši Milanov as iz devedesetih godina prošlog stoljeća, a danas direktor akademije tog kluba.

Pričali smo i o Dariju Šimiću koji trenutačno radi kao Milanov skaut, odnosno savjetnik.

- Dario je bio veliki igrač i sjajna osoba. On za nas radi i s dosta kompetencije sugerira i predlaže mlade igrače...

A što po tom pitanju čini Zvonimir Boban?

- Zvone je veliki prijatelj Milana i nogometna veličina na svjetskoj razini. Ako bi on želio dati savjet o nekom mladom igraču ili ga dovesti u Milan, objeručke bismo ga prihvatili.

Dakle, preko Bobana možemo dovesti nekog igrača u Milan?

- (smijeh) Dobro, dobro... - odgovorio je Carbone na hrvatskom.

Nije Carbone htio pojedinačno komentirati kvalitetu nekih Dinamovih igrača. No, talijanska delegacija, predvođena Maldinijem, sigurno je uočila, primjerice, Gabrijela Rukavinu. Užitak je gledati mladu Dinamovu nadu koja lakoćom stvara višak, djeluje moćno i razigrano, dominantno u odnosu na svoje vršnjake. Druženje s Carboneom omogućio nam je Mladen Čučković, bivši zaposlenik Milana koji je očito zadržao odlične relacije u tom klubu, a danas uspješno plovi menadžrskim vodama.  

>> Novinar Večernjeg lista, Tomislav Dasović komentira Dinamovu pobjedu "Dinamo je, u svakom smislu, briljirao"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije