Metličićev povratak

Gobac: Bude li inzistirao na Peri, Lino će sam odgovarati

Petar Metličić
Goran Stanzl
29.09.2009.
u 21:35

Na SP-u u siječnju ove godine hrvatski rukometaši osvojili su srebro, u kvalifikacije za EP krenulo se u pomlađenom sastavu.

Rezultat je bio dobar, izboren je nastup u Austriji u siječnju sljedeće godine. Kapetana Petra Metličića u kvalifikacijama nije bilo, nakon SP-a najavio je povlačenje iz reprezentacije te dodao: “Bude li trebalo, tu sam da pomognem”.

Sada je stigla vijest da je Pero razgovarao s izbornikom Červarom i da je spreman igrati na EP-u. Znači li to i odstupanje od plana pomlađivanja vrste?

– Gledajući i ostale sportove, u Portugalu 2003. prvi smo osvojili medalju s igračima koji su produkt naše lige. I logično je da smo i prvi krenuli u pomlađivanje gledajući prema OI u Londonu 2012. Od plana nećemo odstupiti – tvrdi Zoran Gobac, zadužen za mušku reprezentaciju.

Kopljar i Buntić već su dobili priliku na Metličićevoj poziciji.

– Treba je uskoro dobiti i još mlađi Markotić. Nije sporno da Metličić bude na širem popisu igrača, jer je i zacrtano da nam pomogne provjereni igrač ako se, ne daj bože, netko od mlađih ozlijedi. Pero je puno dao našem rukometu, zahvalni smo mu, no na Igrama u Londonu imat će 36 godina. Ne budu li mlađi igrali, nikad neće postati pravi igrači.

A bude li izbornik inzistirao na Metličiću?

– Morat će sam preuzeti svu odgovornost za rezultat. Nismo kaubojska organizacija, dogovora se treba držati. Dogovorili smo odavno funkcioniranje reprezentacije. Ne želimo da se ponovi slučaj s EP-a 2000. u Hrvatskoj. Tada smo u momčadi imali četvoricu 40-godišnjaka – Saračevića, Smajlagića, Perkovca i Bašića – i nismo uspjeli. Uz to, ne smijemo zaboraviti da su nam generacije 1988. i 1990. zlatne.

Prije EP-a u Norveškoj 2008. kao cilj postavljena je medalja na jednom od četiri sljedeća natjecanja. Osvojene su već dvije.

– I u Austriji je medalja cilj, ali opterećenja nema. Savez se priprema, otkupljujemo ulaznice jer očekujemo mnogo naših navijača.

Tko bi od iskusnijih trebao ostati u kadru za OI?

– Balić, Vori, Lacković i Tonči Valčić.

Ključne riječi

Komentara 1

BU
bucko
22:33 29.09.2009.

eto šerif gobac več sredžuje stvari, a červar ionako nema vremena za njega jer mora analizirati nastup kpšarkaša na ep uz tavče na gravče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije