Tenis

Gojo ostao bez naslova, ali je značajno napredovao na ljestvici

Rijeka: Borna Gojo i Dominic Thiem u drugom meču između Hrvatske i Austrije u kvalifikacijama Davis Cupa
Nel Pavletic/PIXSELL
27.02.2023.
u 19:20

Prvi suparnik mu je Francuz Paire, danas 207., a nekad 18. na ATP listi.

Borna Gojo još će pričekati drugi naslov na Challengerima. Priliku za to imao je na turniru u meksičkom Monterreyu (160.000 USD), ali je u finalu poražen od Portugalca Nuna Borgesa, 103. tenisača svijeta, s 4:6, 6:7 (6). Splićanin je pogodio 15 asova, a svoju je priliku propustio u tie-breaku drugog seta kada je pri vodstvu od 6:4 propustio realizirati dvije set-lopte.

Unatoč tome, može se reći da je Gojo postigao značajan uspjeh jer su ga bodovi osvojeni u Meksiku još više primaknuli proklamiranom cilju – ulasku u top 100. Od jučer je 127. tenisač svijeta (+33), a do novog plasmana karijere (zasad je to 116. mjesto) pokušat će doći kad prijeđe granicu i zaigra ovaj tjedan na sličnom turniru u teksaškom gradu Waco. Prvi suparnik mu je Francuz Paire, danas 207., a nekad 18. na ATP listi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije