FRANCUSKA - HRVATSKA 0:0

Golobradi Bilić bolji: Pokazali smo karakter!

bilić (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/15
Autori: Tomislav Dasović, Antonela Vukorepa/VLM
29.03.2011.
u 22:58

- Igrači su se fizički i psihički istrošili, a neke vrlo brzo čekaju utakmice Lige prvaka. I zato im svaka čast, i na igri i na taktičkoj zrelosti - rekao je izbornik

Kad igru postave dvojica stopera koji su zajedno triput prešli centar u karijeri, ne može završiti drukčije nego 0:0. I Slaven Bilić i Laurent Blanc bili su sretni nakon remija, a naš izbornik presretan. Iako je na presici djelovao utučeno, Bilić se uoči utakmice napokon obrijao, a kupio je mir barem do lipnja i Gruzije. Pariški remi velik je rezultat, jedan od najvećih otkako je Bilić na klupi. Ali kad se vrati u Zagreb, opet će vidjeti tablicu na kojoj je Hrvatska druga. I zbog toga neće imati miran san.

Francuzi su nas nadigrali, a spašavali su nas povratnici, izvanredni zapovjednik obrane Šimunić i Pletikosa. Modrić je tek na trenutke pokazao vrhunsku klasu, dok ostali nisu ništa značajnije napravili.

Iznenađenje s Perišićem

Opet je šok izazvalo pojavljivanje Perišića u prvih 11 ispred Petrića. Takvi eksperimenti na velikoj sceni, u utakmici koju gleda cijeli svijet, Biliću ne služe na čast.

- Zadovoljan sam i rezultatom i igrom. Pokazali smo karakter i na tome čestitam igračima. Skupili smo glave. Razumijem javnost koja je bila ljutita, ogorčena i skeptična, prije svega prema meni. Pariz je bio idealna scena za ispravak - započeo je Bilić i okrenuo se analizi utakmice:

- Francuzi su dominirali kao i uvijek kod kuće. Ali mi smo im dobro parirali, ne samo u obrani, nego i u napadu jer smo imali dobrih prilika.

Ne slaže se da utakmica nije bila važna.

- Važno je svaki put kad igramo za Hrvatsku, stalno smo pod pritiskom. Ali nam je i lakše kad se suparnik želi nadigravati. Naš je problem što se često moramo snalaziti pred bunkerima slabijih suparnika i onda nam se dogodi da srljamo. Moramo biti strpljiviji i poput svih velikih momčadi čekati priliku.

Joe i Plete razveselili

Igralo se možda i preoštro, neki su završili na nosilima.

- Nadam se da nikome neće biti ništa ozbiljnije. Vrlo brzo smo izgubili Pranjića, pa Strinića, ostali bez lijevog beka. Srećom, tu je Ćorluka koji se zna snaći na toj poziciji. Svaka čast svim dečkima, ne zaboravite da neke vrlo brzo čeka Liga prvaka, a svi su, i kapetan Srna, i momci iz Tottenhama, ginuli ne štedeći se.

Čuo je za pobjedu Izraela nad Gruzijom.

- Nisam ni pitao koliko je završilo i to pokazuje da i dalje mislim kako je sve u našim rukama. U lipnju ćemo biti spremni pokazati da je Gruzija bila samo loš dan.

Razveselio ga je povratak Šimunića i Pletikose, kao i susret s Blancom.

- Razgovarali smo prvi put od 1998. o tome. Veliki je džentlmen i u toj mi je generaciji bio najdraži igrač. Rekao sam mu da mi je žao što je zbog mene ostao bez finala.

Dojam je nakon Tbilisija popravljen, ali važnije je nadoknaditi bodove...

Tijek susreta

Francuska - Hrvatska 0:0

Drugo poluvrijeme

Kraj je susreta.

Pletikosa još jednom sjajno brani ovoga puta Gourcuffovu loptu, a sekundu kasnije i Ramijevu loptu koji je ozlijedio rame pri padu.

90' Igrat će se pet minuta nadoknade.  

89' Vida je dobro proigrao Kalinića, no Lloris je bio malo brži od napadača.

88' Gourcuff ulazi umjesto Nasrija.

84' Sjajno je pucao Nasri, ali Pletikosa još sjajnije brani. I par sekundi kasnije još bolje oduzima loptu iz nogu Ramija i još jednom spašava mrežu.

82' Požutio je Reveillere, a minutu kasnije i Vida.

80' Izlazi ozlijeđeni Srna, ulazi Domagoj Vida.

78' Kakva šansa Petrića! Rakitić mu je proslijedio loptu, domaća obrana zaspala, a on je unatoč dobrom trku nije uspio dobro zahvatiti.

76' Srna je srušio Riberyja i zaradio opomenu.

75' Ulazi Gameiro, a izlazi Benzema.

71' Izlazi Ivan Perišić, ulazi Mladen Petrić.

69' A. Diarra zaradio je žuti karton zbog starta na Kranjčaru.

68' S ruba 16-erca opalio je Rami, ali lopta nekim čudom odsjeda na desnoj vratnici!

65' Domaćini su malo stisli, a naših prelazaka na njihovu polovicu sve je manje ...
59' Ulazi Franck Ribery uz velike zvižduke tribina, Malouda izlazi. Ide van i Jeremy Menez, ulazi Loic Remy.

57' Umjesto Jelavića ušao je Nikola Kalinić.

52' Uzvratili su i Francuzi. Menez je opalio sa 20 metara, a Pletikosa sjajno boksa loptu.

51' Još jedna dobra akcija Hrvatske. Kranjčar je dodao, a iz kaznenog prostora opasno potegnuo Rakitić, nažalost, samo u vanjsku stranu mreže.

47' U teren su krenule baklje... Jasno, naših navijača.

46' Stipe Pletikosa mijenjat će Vedrana Runju, a Rakitić Strinića.

 

Prvo poluvrijeme:

45' Kraj je prvog dijela.

43' Požutio je Vukojević zbog starta na Maloudi.

42' Opasno su živjeli Francuzi! Perišić je uzeo loptu Mexesu i pucao na prvu vratnicu, Lloris ju odbija, Kranjčar je pokušao s lijeve strane, ali od gola zasad ništa.

41' Irski sudac Kelly čak je pomišljao pokazati na bijelu točku, ali pravedno je na kraju dosudio slobodni udarac za Hrvatsku. Izveo ga je Srna i ponovno poslao loptu u francuski zid.

37' Kakav promašaj Benzeme! Strinić je zeznuo stvar, domaćini kreirali akciju, loptu je dočekao Benzema ispred nečuvane Runjine mreže i s par metara poslao je iznad gola!
33' Iz slobodnjaka je Nasri izravno pucao, lopta je prohujala pored desne Runjine stative.
30' Iako ga je minutu prije upozorio da će zaraditi opomenu nastavi li s agresivnošću, sudac je upravo previdio užasan start Maloude na Perišiću.
29' Lovren ruši Meneza i zarađuje žuti karton.  

28' Najbolja prilika za Hrvatsku dosad. Kranjčar je ubacio, domaćini pokušali zaustaviti, Srna dohvatio loptu, ali loše puca.

26' Nasri je ubacio s lijeve strane, Rami je bio najviši u skoku, a lopta odlazi pored lijeve vratnice.

24' Izašao je Pranjić zbog ozljede mišića, ušao Strinić.

19' Menez je poslao loptu u peterac, ali nikoga od "prugastih" nije bilo na pravom mjestu.

17' Revelliere je pobjegao Kranjčaru i iskosa zapucao prema Runji, srećom ne prejako pa hrvatski vratar uspijeva svladati loptu.

16' U prvih 16 minuta kockasti su loptu imali pod nogama 66 posto vremena.

15' Prvi korner za Hrvatsku izveo je Srna, direktno je pucao, ali lopta je pogodila Nasrija.

14' Neoprezan je ponovno Malouda. Ovoga puta kopačkom je krenuo prema Ognjenu Vukojeviću.

13' Ritam je malo splasnuo, još uvijek obje momčadi traže put prema petercima.

9' Malouda je išao dočekati loptu u petercu, makar je i na par metara shvatio da je to nemoguće pa je u skoku dobro opalio Vedrana Runju kojemu je pružena pomoć, ali ipak nastavlja igru.

5' Prvih pet minuta utakmice prolazi u daleko življem tonu nego što je to bilo u Tbilisiju, zasad se ponašaju natjecateljski i Bilićevi i Blancovi dečki, no bez ozbiljnijih prijetnji na gol.

1' Utakmica je počela. Francuzi igraju u novim, "mornarskim" dresovima, Hrvatska u gostujućim plavim. Usput, izbornik Bilić nakon par mjeseci obrijao je bradu.  

Sastavi

Francuska: Lloris, Revelliere, Rami, Mexes, Clichy, Nasri, Malouda, A. Diarra, Matoidi, Menez, Benzema

Hrvatska: Hrvatska: Runje, Srna, Šimunić, Ćorluka, Pranjić, Rakitić, Vukojević, Kranjčar, Modrić, Perišić, Jelavić

Komentara 90

OB
-obrisani-
21:16 29.03.2011.

obrijo se bilić hahahhhahahhahahhaahha koji je to čudak shvatio je da nije mudrost u bradi vec u glavi hhahahahahhaha

Avatar Idler 3
Idler 3
21:50 29.03.2011.

Gledam sastav i nemrem shvatit gdje su Kalinić i Dujmović >:-)) Odmah i pitanje selektoru, zakaj ni počel barem s ovakvim sastavom u Gruziji ???

OB
-obrisani-
21:23 29.03.2011.

Za sada se igra na prvoj polivici nase polovice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije