Otvorili turnir u Umagu

Ivanišević kazao Ćoriću: Ti samo reci ako ti je ovo jako

18.07.2015., Umag - 26. ATP teniski turnir, egzibicijski mec Goran Ivanisevic i prijatelji. Goran Ivanisevic, Borna Coric. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
20.07.2015.
u 12:35

Na teren su izašli i bivši nogometaš Igor Bišćan i radijski voditelj Ivan Vukušić. U početku su doista svi igrali protiv Borne, no nakon nekog vremena Vukušić je prešao na Borninu stranu.

Današnji vrhunski tenis krasi izrazita kompetitivnost. Igrači su usredotočeni samo na igru, bore se za svaki poen, pa su u svijetu, pa i kod nas, sve učestaliji ekshibicijski dvoboji koji popunjavaju očitu prazninu. Njima cilj nije toliko samo nadmetanje koliko zabava gledatelja.

Poznati zabavljači bili su John McEnroe i Mansour Bahrami, a sada je jedan od najboljih Goran Ivanišević. Tu svoju zabavljačku crtu i smisao za show Goran je dokazao i u ekshibicijskom meču "Goran, Borna i prijatelji", kojim je u subotu kasno navečer i otvoren 26. Konzum Croatia Open u Umagu.

Počeli su Goran i Borna Ćorić jedan protiv drugoga. Omjer uglavnom izjednačen, Goran je više pogađao, ali i promašivao. A onda je zabio nekoliko asova.

– Ti samo reci ako ti je ovo jako. Nemoj da poslije ispadne da sam ti ubija samopouzdanje prije meča s Granollersom – kazao je Goran Borni, na što su se u ispunjenoj umaškoj "školjci" grohotom nasmijali.

Bišćan i Vukušić za šou

Zahuktao se Goran pa je u jednom trenutku priznao:

– Čuje me se sigurno do Savudrije kako dišem.

Na terenu su bile i maskote, jedan Ledov...

– Medo, je l' ti vruće? – upitao ga je Goran.

Prema Borni je prije svega djelovao pedagoški.

– Nemoj igrati paralele, drži se onoga što znaš – dijagonala.

Ali ga je i tješio.

– Promašio si! Nema veze, bolje večeras nego u utorak.

U jednom trenutku čuo se plač nekog dječačića u publici. Goran mu je odaslao tenisku lopticu, uhvatio ju je tata. Mali se – smirio.

Pri omjeru 3:3, zatražio je od suca da se odmah igra tie-break (dobio ga je Borna), a nakon toga je najavio:

– A sad svi protiv Borne, ja sam ipak stariji čovik.

Na teren su izašli i bivši nogometaš Igor Bišćan i radijski voditelj Ivan Vukušić. U početku su doista svi igrali protiv Borne, no nakon nekog vremena Vukušić je prešao na Borninu stranu pa smo u nastavku gledali "normalan" susret parova.

No Goran je ubrzo svoj reket dao jednoj djevojčici, a on je zaigrao daskom (u obliku srca) za rezanje mesa. I odlično pogađao. Nakon toga je Goran iz Ledove škrinje zagrabio nekoliko sladoleda i bacio ih djeci u publici. No mališani su željeli još i još, počeli su i sami prilaziti škrinji, nakon čega je nastao pravi stampedo.

– To je klasično podmićivanje publike – zezao se Borna, a Goran je uzvratio:

– Uh, ovo je bila jako, jako loša ideja.

Ivanišević je Vukušića podbadao zbog pripijenih kratkih hlača.

– Di nađe tako tisne gaće. Ne mogu se koncentrirati na igru...

Treba malo zabaviti ljude

I taj dvoboj parova u kojemu je Bišćan dokazao da je odličan teniski rekreativac (makar i Vukušić nije loš) završio je tie-breakom, ali ovaj su put dobili Goran i Igor.

– Treba malo ljude zabaviti, približiti im tenis. A valjda sam i Bornu opustio da ne bude nervozan dok čeka prvi meč – kazao je Goran nakon svega, a Borna je na upit o Granollersu odgovorio:

– Ha, mogao sam proći bolje, ali i gore. Granollers je odličan igrač iako u posljednje vrijeme ne postiže baš najbolje rezultate. Nisam nikad igrao protiv njega, nisam ni trenirao s njim. U svakom slučaju bit će to težak meč, ali ja sam spreman.

>>Borna: Uz malo sreće i puno podrške mogu daleko dogurati

Komentara 1

PG
poducavam-glupe
07:35 21.07.2015.

Da nije Gorana hrvatski tenis bi bio na razini mongolskog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije