35. nogometaš godine Goran Vlaović najvišu ocjenu dao je kapetanu

Goran Vlaović: Niko Kovač ispred Dudua zbog SP-a

nog-gogo-txt.jpg
import
16.12.2006.
u 18:42

Drugi strijelac hrvatske reprezentacije (16 pogodaka) i rekorder po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni HNL-a (29), Goran Vlaović, u našoj anketi nije desetkom nagradio golgetera. Prednost je dobio bivši suigrač iz reprezentacije.
– Za Niku Kovača presudilo je Svjetsko prvenstvo – pojašnjava Vlaović.

Modrić impresionirao
– Kapetan je bio jedan od rijetkih naših igrača koji je tamo zaslužio prolaznu ocjenu, a visoku razinu forme zadržao je i nakon SP-a.
Eduardo je ipak visoko plasiran.
– Bit će još mnogo puta na vrhu. Jeste li i vi prije sumnjali u njega?
– Ne, otpočetka mi je bilo jasno da će biti velik igrač. Sporio sam se s mnogima koji su tvrdili suprotno. Drago mi je da sam bio u pravu.
Modrić je odmah do njega?
– Luku nisam poznavao do prije godinu dana. A u protekloj me godini impresionirao. Oduševljava to što se potvrđuje iz susreta u susret.
Robert Kovač, pa Pršo?
– Robert je svjetska klasa, već godinama glavni oslonac obrane reprezentacije i vrhunskih klubova. A Pršu sam ovdje svrstao zbog zasluga za reprezentaciju. Dugo je bio nositelj naše igre i bio bi možda i danas da nije bio prisiljen povući se iz zdravstvenih razloga.
I Darija Šimića među prvih deset izbacila je reprezentacija?
– Uz braću Kovač i Babića, vrlo je dobro odradio zadaće na SP-u. Njegov učinak nije bio toliko vidljiv zbog neučinkovitosti napadača.

Srna može i više
Srna je dosta nisko na listi?
– Darijevi kapaciteti nisu bili do kraja iskorišteni, on može mnogo više.
A Josip Šimunić?
– Josip je vrhunska obrambena klasa. Imponira njegova mirnoća, a katkad mi se čini čak da je presiguran, što može biti i opasno.
Lista najboljih zaključena je Kranjčarom.
– S obzirom na pritisak kojemu je bio izložen za igranja u Hajduku, Niko je još bio i dobar. Sada se očekuje još više. Ipak, mislim da prelazak na otok nije dobar jer engleska liga nije idealna za njegov način igre.


Goran Vlaović, bivši Dinamov nogometaš

Niko Kovač 10
Eduardo da Silva 9
Luka Mordić 8
Robert Kovač 7
Dado Pršo 6
Dario Šimić 5
Darijo Srna 4
Marko Babić 3
Josip Šimunić 2
Niko Kranjčar 1

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije