TENIS

Goranu ponuđeno igranje za Bocu!

06.04.2002.
u 00:00

* Moguće je da prihvatim ponudu, sve će ovisiti o razvoju situacije u susretu s Argentinom, još ćemo vidjeti, odgovorio je na prijedlog Ivanišević

Službene večere uoči početka susreta Davisova kupa igrači obično pohode iz čiste obveze, no ponekad na takvim skupovima ima i zanimljivih stvari. Goranove šale nakon spomenute večere ("Niko je (Pilić) rekao je da će biti vrlo kratak, a držao je govor tri minute)" zamijenile su riječi predsjednika HTS-a Slavena Letice o velikoj ponudi predsjednika Boca Juniorsa Mauricija Macrija našem najboljem tenisaču.

- Predsjednik pita bi li bio voljan u nedjeljnom susretu s Unionom, pred 65.000 gledatelja, istrčati kroz tunel na teren u majici Boca Juniorsa - rekao je Letica Goranu, poznatom kao velikom nogometnom fanatiku.

Zec svakako nije ravnodušan, no tenis je ipak u prvom planu.

- Moguće je, sve će ovisiti o razvoju situacije u susretu s Argentinom, još ćemo vidjeti - reći će Goran, čija popularnost doista nema granica.

Samo radi njega organizatori Svjetskog kupa u Düsseldorfu još nisu donijeli odluku o osmoj reprezentaciji koja će igrati na tom uglednom turniru, tradicionalnoj uvertiri Roland Garossu.

- Sve sam bliži nastupu, mislim da ću igrati, no izjasnist ću se tek u posljednji tren. Bude li sve u redu, u Düsseldorf ću putovati uz Ljubičića i Roka Karanušića, koji je stvarno veliki talenat. Kada bi uza svoje tenisko znanje imao i glavu, siguran sam da bi za godinu dana bio među prvih 50 tenisača svijeta - smatra Goran.

Ivan Ljubičić misli da Roko može i više:

- Nitko me osim njega i Riosa nije tako provozao s osnovne crte. Vjerujem da može i među prvih 20 - procjenjuje Ljubo Rokovu nadarenost.

A da je mali Roko nadaren i za zbijanje šala, uvjerava nas Goran, kojeg je Nikola Pilić zbog "tuđe igre" napao ni kriva ni dužna.

"Muke" s naočalama

- Roko je Niki večer uoči ždrijeba sakrio naočale, a zatim ga je zvao u sobu pušući u telefonsku slušalicu. "Ajte spat, tovari jedni. Gorane, znam da je ovo tvoje maslo, samo bi tebi takvo što palo na pamet", vikao je Niko na mene, dok je pravi krivac pucao od smijeha - prisjetit će se Goran.

No, priči o naočalama ovdje nije kraj. Goranov otac Srđan jedne je naočale namijenjene supruzi platio čak 500 dolara.

- Svaka čast, al su te prešli. Ženske koje su ti to prodale odmah mogu zatvoriti dućan i otići na godišnji odmor. Pa, ja stalno kupujem očale i nikad ni jedne nisam toliko platio. Zato što tako skupe jednostavno ne postoje. Pa niti na Rodeo Driveu na Beverly Hillsu, gdje već i sam ulazak u trgovinu stoji pravo bogatstvo - od srca se nasmijao Goran.

Argentinci vole jamb

Inače, dok je čvrsta ruka Nikole Pilića sve naše igrače u četvrtak navečer potjerala u krevet, ("treba im odmor uoči meča"), Argentinci su se, zajedno s izbornikom Gattikerom, do kasno u noć zabavljali kockicama igrajući jamb. Sigurni smo da se, unatoč svim našim željama, nisu previše umorili. Ovdje je noć ionako uvijek bila tek početak dana...

Na kraju, spomenimo da je priča koja je dva dana potresala Argentinu ipak završena. Cristiana Riquelmea, brata poznatog argentinskog nogometnog reprezentativca, otmičari su vratili kući neozlijeđena nakon što je obitelj pristala platiti otkupninu od oko 150.000 dolara.

- Cristian je dobro i već želi na trening drugoligaša Platensea, za koji igra kako bi konkurirao za prvi sastav u prvenstvenom susretu - tvrdi Cristianov menadžer Carlos Ruffo.

Očito, sve se vraća u normalu, pa će tako Juan Roman Riquelme u nedjelju biti u sastavu Boca Juniorsa u susretu s Unionom. A možda će mu i Goran praviti društvo...

BUENOS AIRES Mario KUSS

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije