Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENA POTVRDA

Gotovo je, Ante Čačić više nije trener ni sportski direktor Dinama! Prekinuli su suradnju

Varaždin i Dinamo susreli se u 22. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
06.04.2023.
u 17:19

Čačiću su zahvalili te istaknuli ostvarene pobjede protiv Chelseaja i Bodo/Glimta u Ligi prvaka tijekom njegovog mandata.

Ante Čačić više nije trener Dinama. Hrvatski prvak razišao se s njim nakon niza loših rezultata - posljednji od njih bio je jučerašnji poraz kod Šibenika (2:1) u polufinalu Hrvatskog kupa. Modri su u posljednjih šest utakmica ostvarili tek jednu pobjedu i Hajduk im se u HNL-u približio na osam bodova zaostatka, iako se činilo da je pitanje prvaka riješeno. O svemu su se iz Maksimirske oglasili u priopćenju na klupskim stranicama. Donosimo ga u nastavku.

'GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Antom Čačićem koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama kao ni funkciju sportskog direktora.

Ante Čačić preuzeo je klupu prve momčadi u travnju 2022. godine te je vodio Dinamo u ukupno 49 službenih i šest prijateljskih utakmica. Ulogu glavnoga stratega maksimirske momčadi imao je u četiri službena natjecanja: HNL-u, Kupu, Superkupu i Ligi prvaka. U tom je opusu s plavima upisao 30 pobjeda, 10 remija i devet poraza uz gol razliku 101:49. Posebno ističemo fantastične pobjede protiv Chelseaja u grupnoj fazi Lige prvaka i Bodø/Glimta u play-offu.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Čačiću na ostvarenim rezultatima te mu želimo sreću u budućnosti.

Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost.'

Podsjećamo, odšteta za njegov odlazak mogla bi iznositi do milijun i pol eura bruto. Posljedica je to odluke Barišića i Antolića koji su Čačića nedavno nagradili produljenjem ugovora i dodatnom pozicijom sportskog direktora.

Čačiću je ovo bio drugi mandat na klupi Dinama. Prvi put je vodio zagrebački klub od prosinca 2011. godine do studenoga 2012. godine. U Dinamo se vratio krajem prošle sezone i odveo zagrebački klub do naslova prvaka. Uspio je izboriti i Ligu prvaka te u prvom dijelu sezone stvorio ogromnu prednost nad suparnicima u prvenstvu, ali je u ovoj godini Dinamo u velikom padu. Hajduk je smanjio prednost u ligi na samo sedam bodova, a snovi o dvostrukoj kruni nestali su porazom od Šibenika.

20.01.2023., Zagreb - Trener GNK Dinamo, Ante Cacic, odrzao je konferenciju za novinare uoci utakmice sa HNK Gorica. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Osim Dinama Čačić je vodio i hrvatsku reprezentaciju te zaprešićki Inter, Lokomotivu, Radnik iz Sesveta, Maribor, Slaven i egipatski Pyramids.

Ključne riječi

Komentara 13

KO
komentant
22:40 06.04.2023.

Dakle ovo je da poludiš. Molim vas izbrojite naslove vezane uz ovog čovjeka. Jeli to normalno. Razvikani i nikad previše dobar trener i izbornik a mediji pišu kao da odlazi recimo Dalić sa kormila repke. Čaćić je prolazio zato štoo je imao već uigranu ekipu(Oršić, Ademi, Petković itd) a ne nekom svojom posebnošću i vizijom igre. I takav će dobiti preko milijun eura otpremnine ili kako to već zovete. Ja to nazivam pranjem novca, on dobar dio toga mora nekome dati.Sramota je to velika. Netko bi trebao navijati za klub a klub na takav način razbacuje novac

ZG
zg1985
21:22 06.04.2023.

sad kad je sj... kup i prvensto doveo u pitanje..niste ga trebali ni sad smjeniti,nek sve potone do kraja

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:52 06.04.2023.

Dobiti će neto milion € ...da nekako preživi penzionerske dane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije