DERBI NA KANTRIDI

Gračan: Rijeci odgovara igra ovakvog Dinama

Matjaž Kek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
21.09.2014.
u 10:00

Ove sezone prvenstvo će se odlučivati u derbijima, kao što je ovaj večeras na Kantridi između Kekove i Mamićeve momčadi.

Nenad Gračan derbi između Rijeke i Dinama prvo je sagledao kroz prizmu europskih nastupa dvaju najboljih hrvatskih klubova. Goropadni Dinamo uvjerljivo je pobijedio Astru (5:1), suzdržana Rijeka nije očekivala poraz (0:2) od Standarda:

– Čini mi se da Dinamo polako postaje momčad kakvu želi njegova struka. Tražili su se plavi određeno razdoblje budući da je došlo dosta novih igrača. Pobjeda nad Astrom sigurno im je povećala samopouzdanje, pa će na Kantridi tražiti potvrdu dobre forme. Rijeka igra jako dobro u prvenstvu! U domaćim utakmicama igrači su puni samopouzdanja, za razliku od europskih utakmica. Igrači Rijeke previše respektiraju europske protivnike, ali bez obzira na poraz od Standarda, očekujem otvorenu i neizvjesnu utakmicu na Kantridi – kaže Gračan.

Plavi dižu formu

Nakon poraza na Kantridi sredinom srpnja u Superkupu (2:1), Zdravko Mamić najavio je novu šoping-listu. U obje momčadi došlo je dosta novih igrača:

– Mislim da su u ovom trenutku momčadi u potpuno drugačijem stanju nego što su bile uoči utakmice Superkupa. Dinamu su se u međuvremenu vratili ozlijeđeni igrači, došli su novi igrači i Zoran Mamić diže formu momčadi kao što je želio. Ne vjerujem da će Rijeci večerašnja utakmica s Dinamom biti onako jednostavna kao što je bila utakmica Superkupa. S druge strane, Rijeci odgovara ovakav Dinamo u igri s kojim mogu čekati i kvalitetno izaći u potrazi za pozitivnim rezultatom – govori Gračan.

Neizvjesna borba za naslov

Rijeka i Dinamo igraju prvu utakmicu u prvenstvu. Momčad s Kantride ne samo da održava korak za plavima, a u večerašnji derbi ulazi s boljom gol-razlikom. Dinamo odavno nije igrao efikasno u domaćem prvenstvu, što znači da najave neizvjesne borbe za naslov prvaka još imaju smisla:

– Mislim da imaju! Čini mi se da Rijeka ima prednost u psihološkom smislu, jer ove sezone, uvjetno rečeno, puno lakše rješava utakmice protiv slabijih momčadi. U tom smislu međusobne utakmice Dinama i Rijeke mogu značiti puno, pobjede su vrlo bitne zbog bodova. Teško je očekivati da će ove sezone obje momčadi puno bodova izgubiti u takozvanim malim utakmicama, što se Rijeci događalo prošle sezone. Dinamo i Rijeka ove sezone sigurno će biti bliže na ljestvici nego što su bili prošle sezone – zaključuje Gračan, koji je svojedobno bio trener Dinama i jedine momčadi Rijeke koja se, u sezoni 1998./1999., do posljednjeg kola (s Croatijom) borila za naslov.

>> Mi smo Dinamo, idemo u Rijeku po pobjedu!

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
14:36 21.09.2014.

Dinamo ima bod prednosti i može igrati na bod, pa mi nije jasno zašto Gračan misli da bi Dinamo trebao napadati i da to Rijeci odgovara...

AN
Andreeejjj
21:59 22.09.2014.

Gračan bio si trener u obje momčadi a napravio nisi baš ništa, zato psssst!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije