moguć je i stečaj

Gradska skupština odobrila Bandićev plan sanacije Cibone

milan bandić
Sanjin Strukić/PIXSELL
20.12.2010.
u 18:31

Jednoglasno je prihvaćeno da Grad preuzme Cibonin dug kod Zagrebačke banke od 3,259.304 eura, ali i Cibonine poslovne prostore.

Vijećnici Skupštine grada Zagreba jednoglasno su podržali plan gradonačelnika Milana Bandića za sanaciju KK Cibona čiji je prvi korak preuzimanje duga nastalog dizanjem kredita kod Zagrebačke banke u visini od 3,259.304 eura u kunskoj protuvrijednosti.

– To je samo početak sanacije kluba. Kako mi ne znamo što će se događati ulaskom stečajnog upravitelja, molim ga da nas redovito obavještava o tom procesu – kazao je zastupnik Goran Kutlić.

O kakvom je stečaju riječ pojasnio je Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport:

– U razgovorima na odborima stečaj je spominjan kao jedna od opcija, no hoće li do njega doći odlučit će nova uprava nakon hitne i temeljite analize.

Bandićev voditelj projekta Cibona kazao nam je kako očekuje da će klub u srijedu dobiti novu upravu:

– Očekujem da ću se u utorak sastati s v.d. predsjednikom Mihovilom Nakićem. Vjerujem da će nova uprava biti instalirana već na ovoj skupštini i da nova skupština neće biti potrebna. Bilo bi to gubljenje vremena. Razgovarao sam u nedjelju s igračima i pokazali su se vrlo razumnima. Budu li im ispunjavane ugovorne obveze, spremni su ostati. Koliko brza može biti prva financijska injekcija? Već početkom siječnja očekujem prve poteze.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar cluesblues
cluesblues
23:55 20.12.2010.

...a sad lijepo slijedi stecaj, pa vrijednost cibonine imovine u stecajnom postupku naglo pada na neke smijesne svote (jer za sad grad ima samo funkciju privremenog upravitelja) , onda je lijepo rascerupaju bandiceva hercegovanca, a za cibonu koga briga....sjajan plan, i sve po zakonu.....

ZV
zvonimir13
00:43 21.12.2010.

napokon,idu bolji dani

MA
mateja23
11:13 21.12.2010.

Bice kao sa Zvezdom.... Kad su je izmuzli za 9 miliona eura, sutnuli je na stranu da se snalazi kako zna i ume.... Tako isto isa cibonom, kad im sve oduzmu, onda ce biti, dovidjena, i mozda nece propasti, ali ce izgubiti svu imovinu, sve igrace i ostati bez eurolige,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije