STIGLI NATJECATELJI SA SVIH STRANA

Granfondo Križevci 2024: Više od 170 biciklista stiglo na drugo izdanje, Kopše slavio ispred Tisaja i Strugara

GranFondo Križevci 2024
Foto: Granfondo Križevci
1/14
03.06.2024.
u 09:45

Više od 170 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Mađarske biralo je između duže (107 km) i kraće rute (73 km) koja je većinom prolazila kroz Koprivničko-križevačku županiju, a dijelom i kroz Varaždinsku županiju.

Brojni biciklisti uputili su se u nedjelju u Križevce kako bi sudjelovali na drugom izdanju Gran Fonda Križevci 2024. Vrijeme je odlično poslužilo bicikliste i organizatore i tako stvorilo sjajne uvjete da se ovaj događaj uspješno odvije. Više od 170 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Mađarske biralo je između duže (107 km) i kraće rute (73 km) koja je većinom prolazila kroz Koprivničko-križevačku županiju, a dijelom i kroz Varaždinsku županiju. Ukupni pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Igor Kopše iz Slovenije. On se izdvojio iz najbrže grupe i uspješno im pobjegao te je na kraju sam ušao u cilj dok je konkurencija zaostala nekoliko minuta.

- Staza mi je vrhunska, nema nekih dugih teških uspona ali ih ima puno. Ja sam prilično težak biciklist i ove kratke uspone mogu 'preživjeti', no imam prednost kod spusta. Dobri su bili uvjeti na ovoj ruti, vjetar je na povratku puhao bočno i s leđa tako da smo nazad išli vrlo brzo i to mi 'leži'. Jednom kada je 'puknulo', kada sam ostao sam naprijed spustio sam glavu dolje i samo 'stisnuo gas' - rekao nam je nakon utrke pobjednik Igor Kopše.

Kazao je i kao je taj bijeg dosta bolan, no treba se stisnuti zube nekoliko minuta i istrpjeti bol kako bi bijeg bio uspješan. Pomoglo mu je, kaže, kako grupa kojoj je pobjegao nije baš bila složna i da su ga mogli lako uhvatiti da su htjeli pa im se kalkulacije nisu isplatile. 

Komentirajući samu organizaciju utrke Kopše je kazao kako je organizacija na visokoj razini.

Igor Kopše ulazi u cilj
Foto: Granfondo Križevci

- Ovo je perfektno, stvarno dobro. Puno je bilo policajaca, motorista, svako križanje je bilo zatvoreno i na njima su bili vatrogasci koji su kontrolirali promet. Definitivno ću doći iduće godine sa sinom - kazao nam je Kopše.

Drugo mjesto zauzeo je Jan Tisaj dok je treći bio Dražen Strugar. U ženskoj konkurenciji slavila je Andrea Heged ispred Katje Nežmah i Kristine Koter. Denis Bogović bio je najbrži na kraćoj stazi dok je drugo mjesto zauzeo Ivan Marojević. Rok Mlakar Berger osvojio je treće mjesto. Zlatica Pernjak pobijedila je u ženskoj konkurenciji ispred Ivane Horvat i Marijane Marić.

Po drugi puta je u Križevce došao i Vladimir Fumić, legendarni biciklist. Fumić je odvozio kraću rutu te je osvojio prvo mjesto u kategoriji veterani D.

- Super je, ja sam zadovoljan. Meni je drago vidjeti da ovdje imate toliko ljudi, nadam se da će i Roller Coaster dostići tu brojku. Nekako nas ne prati sreća s vremenom ovih godina i nadamo se da ćemo imati bolji odaziv. Današnja trka mi je bila jako dobra za voziti jer je bilo dobro osiguranje što je nama biciklistima najvažnije - kazao je Fumić i pozvao sve da dođu 01.09. na četvrto izdanje Roller Coastera.

GranFondo Križevci 2024
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije