SVE NAPETIJE

U Grčkoj uhićeno 77 Boysa, vođa Delija hvalio se Dinamovim dresom

Huligani
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.11.2015.
u 20:30

'Spriječili smo sukobe na ulicama s noći na srijedu i uhitili 34 državljana Srbije i Hrvatske. priopćili su u srijedu ujutro iz policije, a brojka uhićenih samo je rasla'

Grčka policija ništa nije prepuštala slučaju nakon što su se pojavile informacije o mogućem obračunu Delija i Bad Blue Boysa na njihovom tlu pa su krenuli u opširne akcije i već tijekom srijede ujutro uhitili 34 navijača Crvene zvezde i Dinama.

– Spriječili smo sukobe na ulicama s noći na srijedu i uhitili 34 državljana Srbije i Hrvatske. Kod njih smo pronašli barut, pirotehniku i razne predmete poput palica, metalnih šipki i boksera. Neki od njih su imali i manje količine kokaina – priopćila je pirejska policija, a prenosi News.it.

Otkrili su i na koji način su se Hrvati "infiltrirali" u Grčku.

– Veza su im bili navijači Panathinaikosa, kod kojih su boravili. Neki od njih bili su u hotelima i stigli su danima prije utakmice. Procesuirali smo ih i Interpolu proslijedili njihove podatke kako se ovako nešto ne bi ponavljalo u drugim zemljama – navodi policija.

Nešto prije ova 34 uhićenja "pali" su i Delije, najvatreniji navijači Crvene zvezde. Njih 41 uhićeno je u devet automobila na ulicama Atene, u pokušaju dolaska do Pireja, gdje bi ih ugostili navijači Olympiakosa. Svejedno, probilo ih se nekoliko stotina i hvalili su se time na Internetu.

Tijekom poslijepodneva grčki mediji izvjestili su o novim uhićenjima, a brojke su varirale. Sve skupa je uhićeno više od stotinu osoba, a navodno je od njih bilo oko 70 pripadnika BBB-a.

Po društvenim mrežama u tim su trenucima počele provokacije. Prvo su navijači Dinama objavili video koji je snimljen prije nekoliko godina, a na kojem se vidi kako Boysi marširaju Pirejom. Nakon toga vođa Delija Vladimir Šavija pohvalio se fotografijom na kojoj je on s Dinamovim dresom, a uz to je dodao komentar: "Uživo iz Pireja".

Ipak, na kraju je sve prošlo bez bliskih susreta, a navijači koji su uhićeni bit će odvedeni pred suce za prekršaje jer su kod njih pronađena razna oružja, droge i ostala zabranjena sredstva.

Уживо из ПирејаШавија са дресом Динама из Загреба..

Posted by Српска навијачка сцена on 3. studeni 2015

>> Kaos u Grčkoj, masovna tučnjava Grka, Hrvata i Srba usred Atene

>> 'Grčki huligani zamijenili su Crnogorce za Hrvate i napali ih'

>> U Ateni napadnuti hrvatski navijači: 'Htjeli su ih žive zapaliti!'

Komentara 62

ST
stimo
14:36 04.11.2015.

zasto ih zovete navijaci kad su huligani i dileri narkomani.....

MO
Moskovija
14:10 04.11.2015.

tooooo grčka policija! udri ih i ispendreči da ne mogu mjesec dana na vlastite noge stati!!!!

BA
balic
14:33 04.11.2015.

banda nasmrkana, sad znamo zasto oni i u Hrvatskoj prave nerede.Nasmrcu se, inace bez bijelog su kukavice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije