Gündogan se vraća u City?

Guardiola 'izdaje' Kovačića? Španjolski stručnjak rekao 'da' velikom transferu, Hrvat bi mogao na klupu

Soccer: International Friendly Soccer-Champions Tour-Manchester City at Barcelona
Foto: Nathan Ray Seebeck/REUTERS
1/3
20.08.2024.
u 12:22

Guardiola navodno želi vratiti srednjeg veznjaka u svoj tim. Prvi kontakt s Gündoganovom stranom uspostavljen je u ponedjeljak, a daljnji pregovori su u tijeku

Je li moguće veliko ponovno okupljanje na Otoku? Povratak Ilkaya Gündogana (33) u Manchester City postaje sve vjerojatniji. Prema informacijama transfer stručnjaka Fabrizija Romana na X-u, trener Cityja Pep Guardiola (53) već je "odobrio" povratak bivšeg kapetana njemačke reprezentacije. Osim toga, razni mediji izvještavaju da FC Barcelona planira prodaju Gündogana još tijekom ljetnog transfernog roka.

Guardiola navodno želi vratiti srednjeg veznjaka u svoj tim. Prvi kontakt s Gündoganovom stranom uspostavljen je u ponedjeljak, a daljnji pregovori su u tijeku. Odluka je sada na Gündoganu, budući da ima i ponude iz Saudijske Arabije, dodaje Romano. Dođe li doista do tog transfera, povratak sjajnog Nijemca mogao bi utjecati na ulogu hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića (30), kojeg bi nakon povratka Rodrija s odmora te dolaska Gundogana moglo čekati grijanje klupe. 

FOTO Schwarzenegger, The Rock, Statham: Ovi slavni glumci bili su sportaši, neki su imali impresivne karijere

Soccer: International Friendly Soccer-Champions Tour-Manchester City at Barcelona
1/12

Podsjetimo, Mateo Kovačić bio je strijelac drugog pogotka u 2-0 (1-0) gostujućoj pobjedi Manchester Cityja kod Chelseaja kojom su "građani" krenuli u pokušaj osvajanja petog uzastopnog naslova prvaka Engleske. Kovačić je u 84. minuti osvojio loptu na 40-ak metara, krenuo prema suparničkom golu, protivnički igrači nisu ga, izgleda, ozbiljno shvatili, a kada je stigao na 20 metara od vrata, uputio je oštar udarac koji loše postavljeni Sanchez nije uspio zaustaviti. Snimku pogotka pogledajte OVDJE.

Kovačićeva sjajna igra i pogodak u derbiju izazvali su broje reakcije, a na njega se osvrnuo i trener Pep Guardiola. "Mateovi majka i otac učinili su ga nevjerojatnim čovjekom, vrhunskom osobom. Izuzetno je omiljen među nama. Prošle sezone se sjajno prilagodio. Uz njegovu kvalitetu i iskustvo uistinu je poseban igrač", kazao je Španjolac.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatski reprezentativni veznjak je u Manchester City stigao upravo iz Chelseaja prošloga ljeta u transferu vrijednom 29 milijuna eura. Igrači koji su Kovačića trebali zaustaviti londonski je klub platio čak 237 milijuna eura. Enzo Fernandez je došao iz Benfice za 121 milijun, a Moises Caicedo iz Brightona za 116 milijuna eura. 

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Soccer: International Friendly Soccer-Champions Tour-Manchester City at Barcelona
1/13

Komentara 3

LE
Levanto
15:15 20.08.2024.

Kovačić će teško steći povjerenje trenera iz jednostavnog rszloga što je ko zvizda padalica. Bljesne, a kad će ponovo, ko zna.

JA
Jamesbond007
13:31 20.08.2024.

Ako kupuju Gundogana znaći da Pep ne vjeruje i ne cijeni Kovu. Bolje da promjeni klub u tom slučaju na vrijeme.

SV
svirač
13:23 20.08.2024.

Da je Kovačić po nacionalnosti Englez ili Francuz ili bilo što drugo osim Hrvata, vrijedio bi 90mil €. Prekjučer je odigrao vrhunski, bio možda najbolji na terenu. Ako ga stave natrag na klupu najpametnije bi mu bilo da traži premještaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije