nakon 82 nastupa

Njemačka ostala bez kapetana: Gündogan se oprostio od reprezentacije

Euro 2024 - Germany v Hungary
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
19.08.2024.
u 18:12

Nakon 82 odigrane utakmice za reprezentaciju, odlučio je završiti svoju reprezentativnu karijeru. Gündogan se ubuduće želi usredotočiti samo na klupski nogomet. To je objavio u ponedjeljak.

Ilkay Gündogan (33) se povukao iz njemačke reprezentacije. Nakon 82 odigrane utakmice za reprezentaciju, odlučio je završiti svoju reprezentativnu karijeru. Gündogan se ubuduće želi usredotočiti samo na klupski nogomet. To je objavio u ponedjeljak.

Na svom Instagram profilu napisao je: "Nakon nekoliko tjedana razmišljanja došao sam do zaključka da je došlo vrijeme da završim svoju karijeru u reprezentaciji. S velikim ponosom se osvrćem na 82 odigrane utakmice za svoju domovinu – broj koji nikad nisam mogao ni sanjati kada sam 2011. godine debitirao za A-reprezentaciju."

Na Europskom prvenstvu još je vodio njemačku momčad kao kapetan. "Međutim, već prije turnira osjetio sam u tijelu, ali i u glavi određeni umor, koji me potaknuo na razmišljanje. A utakmica na klupskoj i reprezentativnoj razini neće biti manje", rekao je Gündogan.

"Ilkay je bio izvanredan kapetan s kojim bih rado nastavio surađivati. Vrata reprezentacije nikad nisu potpuno zatvorena, ali poštujemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje u budućnosti, kako poslovno, tako i privatno", priopćio je izbornik Njemačke Julian Nagelsmann, dok je sportski direktor Rudi Völler dodao: "Svojim timskim duhom i ljubavlju prema igri, İlkay je bio uzoran kapetan na i izvan terena, uvijek važan sugovornik za Juliana i mene. I kao takav, nedostajat će nam."

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Euro 2024 - Germany v Hungary
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije