SRUŠIO REKORD

Haaland potpisao najveći ugovor u povijesti od 227 milijuna eura. Nije u pitanju Manchester City

Manchester City v Burnley - The FA Cup - Quarter-Final - Etihad Stadium
Andrew Yates
04.04.2023.
u 20:32

Fantastični napadač u Manchester Cityju zarađuje još 426 tisuća eura tjedno, što znači da bi uskoro mogao postati najbogatiji nogometaš današnjice

Čudesni norveški napadač Erling Haaland je nakon dugo razmišljanja odlučio potpisati za svjetski poznatog proizvođača sportske opreme Nike, iako je koketirao i s drugim velikim proizvođačima u toj branši. Haaland je mjesecima 'provocirao' sponzore noseći opremu različitih proizvođača sportske opreme i tako ih namamio da mu ponude bogat ugovor i na kraju je uspio u toj namjeri.

Norvežanin je potpisao povijesni ugovor s tvrtkom Nike i prema slovu sponzorskog ugovora zaradit će više nego od Manchester Cityja , što dovoljno govori da je nogomet sada postao podvrsta individualnog sporta. Haaland se obvezao nositi Nikeovu opremu sljedećih deset godina i za to će dobiti 22,7 milijuna eura godišnje, što je najveći sponzorski ugovor u povijesti nogometa. A tek su mu 22 godine.

Haalandu je ljetos istekao ugovor s Nikeom, a tada je zabijao golove u kopačkama tvrtki Puma i Adidas, čime je Amerikancima poručio da potroše hrpu novaca ili će prijeći u redove svojih suparnici. S obzirom na to da je riječ o nogometašu koji će bez sumnje obilježiti iduće desetljeće u nogometu, Nike je konačno napravio ono što je morao, 'odriješio je kesu' i dobio lice kakvo su željeli u svojim redovima nakon Cristiana Ronalda.

Osim njega, Nike sponzorira i Kyliana Mbappea, pa bi ova kompanija u svojim redovima mogla imati dvojicu najboljih nogometaša budućnosti. Uz njih, tu su i Marcus Rashford, Harry Kane, Kevin de Bruyne....

 

Komentara 1

SL
slučajnismrad
23:01 04.04.2023.

Da roba valja koliko košta ne bi trebale ovakve cifre za reklamu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije