KOMENTAR DERBIJA

Hajduk je doživio poraz u najgorem trenutku. 'Betonska' Rijeka prometnula se u favorita za naslov

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
Ivana IvanovicPIXSELL/PIXSELL
28.01.2024.
u 20:10

Uza svoje strijelce pogodaka za eurovizijsku razmjenu, Rijeka je na Poljudu imala još niz junaka. Na primjer, u završnici utakmice kapetan Labrović čudesno je obranio projektil Laszla Kleinheislera, a 'pričuvni' stoperi Galešić i Radeljić izdržali su u završnici silovit pritisak Hajdukovih napadača; najprije Livaje, a potom i Kalinića.

Uz impresivan dekor na tribinama, više od 30 tisuća gledatelja, i dojmljiv sastav svečane lože – Ivana Perišića i Josipa Brekala – Rijeka je zadala strahovit udarac favoriziranome Hajduku i zasjela na prvo mjesto! Bio je to još jedan Rijekin spektakularan preokret, drugi u ovome tjednu nakon Velike Gorice, u najizazovnijem mogućem ambijentu. I još jedan majstorski Sopićev trenerski uradak, u kojemu se strateg gostiju ponovno nije libio dirnuti u svoje najskuplje eksponate, Ivanovića i Pašalića, a ta mu mu je trenerska kuraža donijela zlata vrijedne bodove.

GALERIJA Torcida oduševila brutalnom koreografijom

 
Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
1/11

Naime, Sopić je već na početku drugoga poluvremena umjesto odječenoga Ivanovića uveo Kolumbijca Obregona, a on je postigao veličanstven pogodak za 1:1. Nedugo potom Sopić je zamijenio i Pašalića, a u 75. minuti Selahi je razornim projektilom donio pobjedu Rijeci. Rijeka je bila postigla i još jedan pogodak, ali je bio nepriznat nakon VAR-intervencije zbog igranja rukom strijelca Gode.

Uza svoje strijelce pogodaka za eurovizijsku razmjenu, Rijeka je na Poljudu imala još niz junaka. Na primjer, u završnici utakmice kapetan Labrović čudesno je obranio projektil Laszla Kleinheislera, a 'pričuvni' stoperi Galešić i Radeljić izdržali su u završnici silovit pritisak Hajdukovih napadača; najprije Livaje, a potom i Kalinića.

Tako se hrabra, izvrsna, kao beton čvrsta Rijeka odjednom prometnula u predvodnika prvoligaške kolone i s obzirom na raspored, možda i u najvećega favorita za titulu. Naime, Rijeka će do kraja veljače još igrati protiv Dinama u Maksimiru, a potom možda preostale odlučujuće derbije s Hajdukom i Rijekom na svojoj Rujevici.

VEZANI ČLANCI:

Jedini Hajdukov pogodak u derbiju iskreirali su asistent, vrlo solidni Kleinheisler i spretni strijelac Livaja u 15. minuti, iako je lopta na putu prema mreži dotaknula i Pukštasa. Taj mladi Amerikanac, punokrvni, moćni, iskričavi vezist, zbog puknuća arkade u začetku derbija bio je obliven krvlju, dva puta je u prvom poluvremenu mijenjao okrvavljene dresove, a na terenu je izdržao do 58. minute.

Rijeka je sjajnom izvedbom na Poljudu prekinula i Karoglanov niz neporaženosti na Hajdukovoj klupi. Imoćanin je zasluženo poražen tek u 22. nastupu u svim natjecanjima, i to baš u nezgodnom trenutku, u prvom proljetnom nastupu, pred očima Perišića i Brekala, kada je euforija Hajdukovih navijača bila na vrhuncu. Hajduk će povratak na pobjedničku stazu sada tražiti na nezgodnom gostovanju u Osijeku, a Rijeka će potvrdu prvoga mjesta čekati protiv Istre 1961 na Rujevici.  

Ključne riječi

Komentara 16

KU
Kujttim
20:17 28.01.2024.

Hajduk je napravio predstavu prije utakmice. Sva pažnja je išla Brekalu, predstavljanje, bla, bla.., a to ove koji trebaju igrati i (pobijediti) kastrira. Rijeka je došla ponizno, uzeli su 3 boda i tek sad će se napiti na benzinskoj. Onda Sopić još napravi trening u 2 ujutro...i to ih onda homogenizira.

KU
Kujttim
20:19 28.01.2024.

Hajduk nema igru. Nema trenerskog rukopisa i već dugo ima lošu realizaciju. Onda kad dobiju 2 gola, kao večeras, onda to znači i poraz. Hajduk jednostavno niti ima igru, niti lako dolazi u šanse, a i realizacija je loša.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
20:16 28.01.2024.

Nema penala, nema bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije