Prekinuli niz Intera

Hajduk jedva do pobjede nad Interom, Milićev pogodak odluke

Hajduk vs Inter (1)
Tino Jurić/Pixsell
07.12.2012.
u 19:54

Hajduk je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede i to je za bijele jedina vrijednost ove utakmice

Četiri godine, još tamo od proljeća 2008. godine, Inter nije znao za poraz u Poljudu. Do tada je bio stalna mušterija, u dva navrata primio je sedam komada, a onda je postao Hajdukova kost u grlu. Tri neodlučena, jedna pobjeda, Zaprešićani su se kao rijetko tko u Hrvatskoj ligi radovali gostovanju u Poljudu. Tako je bilo sve do ovog prosinca, sada je Hajduk u posljednjoj prvenstvenoj utakmici ove godine sa 1:0 (1:0) svladao Inter i prekinuo izuzetno neugodan niz. I ne samo to, Hajduk je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede i to je za bijele jedina vrijednost ove utakmice.

 

Od prve minute vidjelo se koliko je Inter neugodan rival za bijele, nikako mladići Miše Krstičevića nisu mogli pronaći put do vratiju Krševana Santinija. Bez Oremuša, Caktaša i Maglice nedostajalo je konkretnosti u napadu. Splićani su dominirali, ali bez prigoda. Bilo je nekih neugodnijih lopti za Santinija, nekih udaraca, no bez teškoća za Interova vratara. S druge strane Zaprešićani nisu stvorili nijednu prigodu. U dva navrata pokušavali su napraviti bijeg, ali sve je pohvatao raspoloženi Milović.

 

Bijeli su u vodstvo došli u 33. minuti, 18-godišnji Antonio Milić šutirao je s nekih osamnaest metara, lopta je dotaknula Milardovića, taman da promijeni smjer i završi u mreži za 1:0.

 

U nastavku je Krstičević dao prigodu Bencunu, koji je u 58. minuti imao odličnu prigodu, ali njegov udarac s pet metara ukrotio je Santini. Kontra je ponudila najozbiljniju prijetnju Intera, Oršić je prebacio loptom istrčalog Blaževića i dok je lopta išla prema mreži Maloča ju je bjesomučnim trkom uspio izbiti prije nego što je prešla gol-liniju. Do kraja je utakmica skroz izgubila na ritmu i tempu, Krstičeviću je bilo najvažnije sačuvati pobjedu, a Inter je teško dolazio u prigode. Čak bi se moglo reći da su gosti imali više od igre, ulaskom Čelikovića i nekim Perkovićevim rotacijama dobili su na probojnosti, ali nisu mogli do pogotka.

U sudačkoj nadoknadi Bencun je imao odličnu priliku, išao je sam na golmana, ali nije uspio zabiti.

 

SPLIT – Stadion Poljud. Vrijeme kišovito. Gledatelja 4000. Sudac Marin Vidulin (Kanfanar) 7.

Strijelci: 1:0 Milić (33)

 

Hajduk: Blažević 6 – Vršajević 5.5, Maloča 6, Milović 6.5, Jozinović 6.5 -. Lima 5.5, Milić 7, Sušić 5.5 (od 53. Bencun 5.5), Andrijašević 6, Stojanović 6 (od 66. Luštica 5.5) – Vuković 6.5 (od 86. Tomaš -). Trener Mišo Krstičević.

Inter: Santini 6.5 – Plazanić 5.5 (od 60. Čeliković 6), Herceg 6, Bagarić 6, Kramarić 6 – Mlinar 5.5, Milardović 5.5, Vujčić žk 6 (od 76. Šćrbec 6.5), Šarić 6 – Budimir 5,5, Oršić 6. Trener Borimir Perković.

 

Igrač utakmice: Antonio Milić.

Ključne riječi

Komentara 2

VO
vojvo
20:12 07.12.2012.

zašto nigdje ne piše da su interu suci poništili dva gola zbog navodnog zaleđa , maršiču malo objektivnosti ti ne bi škodilo

Avatar mohito
mohito
20:48 07.12.2012.

izgleda da je hajduk iskoristio onaj kredit i platio sirkanu dug, pa se opet sudi "posteno" u korist hajduka....sramota, fakat je liga neregularna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije