ATOMSKI DINAMO Završnica sezone rekorda donosi peti i posljednji sraz s najvećim suparnikom

Hajduk kao šlag

14.05.2007.
u 17:41

Dinamov trener-rekorder iz 1997. godine Otto Barić u superlativima govori o šampionskom hodu modrih ove sezone.
Međutim, kad mu se podmetne pitanje je li Ivankovićeva  momčad bolja od njegove, Barić se žestoko opire. <p>

- Neka se u Maksimiru ne ljute, ali moj Dinamo bio je mnogo bolji. No, i Hrvatska liga tada je bila mnogo jača nego danas - kaže Otto, dodajući da je momčad koju je od njega naslijedio Marijan Vlak bila još jača.

- Ona je dobila upravo ono što joj je nedostajalo - Prosinečkog.
Ima li kod Ivankovića igrača koji bi 1997. zadovoljio vaše kriterije?
- Svakako! Osim trojice reprezentativaca, koji su sjajni, uzeo bih Buljata i Etta. Kad se oni vrate, Dinamo će biti još jači.

Moraju biti bolji
Sviđa vam se kako Dinamo danas igra?
- Dinamo igra dobro, ali ne jako dobro. Za ono što oni traže, a to je Europa, morali bi biti još bolji. I bit će! Jer, Ivanković dobro radi i točno zna što mu još treba.

Treba li Ivankoviću stručna pomoć pri izboru igrača?
-  Bilo bi dobro da uz njega djeluje još jedan iskusan stručnjak, ne samo za odabir igrača nego i za pripremu utakmica, planiranje priprema... Dinamovoj struci treba ono što ima Bayern; bivše velike igrače, Beckenbauera, Rummeniggea i Hoenessa. Ima i Dinamo svoje velike igrače.

Barićeva i Ivankovićeva epizoda u Dinamu imaju niz dodirnih točaka. Obojica su se lako obračunavala s Hajdukom, obojica su igrala šarmantno i neodoljivo, obojica će (ako Ivanković pobijedi u subotu) imati po 30 pobjeda, a u obje ove sezone Dinamo je imao samo jedan poraz.

Više od 90 bodova
Otto je senzacionalno izgubio kod kuće od Mladosti 127. (2:3), a Kuže je ove sezone pao u Šibeniku. Kao što je poznato, Ivanković je svoj zadnji poraz doživio još dok je bio u Teheranu.
Finiš devete šampionske sezone donosi zagrebačkoj publici šlager nad šlagerima, veliki derbi  Dinamo - Hajduk.

Ovo je prilika da publika napokon pokaže da joj je stalo do Dinama, a Ivankoviću da postane prvi trener u povijesti hrvatske lige s više od 90 bodova.
A koliko je neizvjestan ishod derbija ne pokazuje samo bodovna razlika (plus 17 za Dinamo) nego i uspješnost bijelih u Maksimiru; samo tri pobjede u 24 nastupa. U posljednjih pet zagrebačkih srazova, ukupno je 10:2 za Dinamo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije