Reakcija s Poljuda

Hajduk odgovorio Mamiću: Uvrijedio nas je kao instituciju!

Hajduk, Torcida (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
20.02.2013.
u 17:03

"Smatramo stoga riječi Dinamova izvršnog predsjednika grubom povredom poslovne korektnosti, sportskog fair-playa"

Nogometni klub Hajduk odgovorio je na riječi Dinamova izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, koje je on izgovorio na Skupštini GNK Dinama. Njihov odgovor donosimo vam u cijelosti.

"Žao nam je što u tjednu najvećeg derbija hrvatskog sporta, kad bismo s radošću i nestrpljenjem trebali očekivati dvoboj naše najbolje dvije momčadi, nekorektnim i ničim izazvanim izjavama izvršni predsjednik Dinama proziva navijače koji će u nedjelju velikom većinom ispuniti poljudski stadion.

Izjavom kako je “Naš Hajduk”, između ostalog “fantomska udruga”, usred sjednice Skupštine jednog sasvim drugog kluba, izravno se grubo vrijeđa i Hajduk kao 102-godišnjak, klub i institucija, te svi njegovi članovi bez čije bi se nazočnosti na svim stadionima zajedničke nam MAXtv Prve lige prosjek gledatelja brojao u “nekoliko stotina”, a nogomet koji se igra zbog publike imao puno manje smisla.

“Naš Hajduk” čine navijači i članovi Hajduka, kluba s uvjerljivo najvećim brojem gledatelja na stadionima i sezonskih pretplatnika u Hrvatskoj, kojima je od strane većinskog vlasnika, Grada Splita, dana mogućnost da transparentno, demokratskim glasovanjem izaberu članove Nadzornog odbora kluba. Izbori su i provedeni, prema vrlo jasnim kriterijima i bez ikakvih privilegija, izabrani su časni pojedinci, ugledni građani Republike Hrvatske, koji su vrlo uspješni u svojim poslovima a interes u Hajduku im je samo ljubav. Isti taj Nadzorni odbor je transparentno, putem javnog natječaja birao i predsjednika Uprave.

“Naš Hajduk” je preusmjerio Hajduk u jednom novom pravcu za kojeg svi zajedno duboko vjerujemo kako je put ozdravljenja, a našu povezanost s navijačima, zbog kojih i za koje i postoji naš klub, smatramo najvećim blagom. Ponosni smo na činjenicu da imamo najgledaniju momčad u MAXtv Prvoj ligi, da je poljudski prosjek navijača po posjećenosti uvjerljivo najveći u domaćem nam natjecanju.

Smatramo stoga riječi Dinamova izvršnog predsjednika grubom povredom poslovne korektnosti, sportskog fair-playa i omalovažavanje cijelog ovog Hajdukova projekta u kojem su jedinstveni klub i navijači. Takvim porukama nedvojbeno se nanosi i velika šteta svim naporima u snižavanju tenzija između nogometnog juga i sjevera zajedničke nam domovine."

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
18:48 20.02.2013.

Razlika između hajduka i dinama je u tome što u dinamu krade samo mamić a u hajduku cijela uprava

Avatar stominac
stominac
20:10 20.02.2013.

protuudar! ti si očigledan primjer mog posta!

BA
BabaZaba
17:13 20.02.2013.

Tko se ljuti na Mamicevu kulturu ili je lud ili je veca lopina od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije