novi odlazak

Hajduk prodao reprezentativca u Bundesligu: Evo koliko će Splićani zaraditi

Zagreb: Derbi Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru
Marko Lukunic/PIXSELL
10.01.2023.
u 21:21

Poslije odlaska Stipe Biuka, nastavlja se prodaja mladih dragulja na Poljudu

Hajduk Split blizu je transfera Davida Čolina u njemačkog prvoligaša Augsburg, biti će to četvrti U-21 reprezentativac da je napustio Poljud u samo jednoj sezoni. Marija Vuškovića je na početku sezone otkupio HSV, Marin Ljubičić je prešao u LAS Linz, a prije nekoliko dana Stipe Biuk potpisao je za Los Angeles Galaxy. 

Portal 24 sata piše da će Hajduk od Čoline inkasirati 350 tisuća eura, a ukupno bi mogli zaraditi 750 tisuća eura ovisno i bonusima i postotku od iduće prodaje. Lijevom braniču je isticao ugovor i nije ga želio produžiti, ostalo mu je još šest mjeseci pa je mogao birati hoće li otići ili ostatak sezone provesti na tribinama. 

Prema Transfermarktu, Čolina je u Hajduk došao u ljeto 2019. godine iz Monaca za 750 tisuća eura. Za Splićane je u 109 utakmica zabio tri gola i triput asistirao. Augsburg se nalazi na 15. mjestu u Bundesligi i zajedno s Čolinom pokušat će ostati u najvišem rangu njemačkog nogometa.

 

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kanđija
23:50 10.01.2023.

Užasna politka kluba. Hakduk je prodao ove sezone Vuškovića, Nejašmića, Ljubičića, Biuka i sada Čolinu...jel imaju još koga mlađeg od 28 godina da prodaju... i te im prodaje dovoljne da odrade pripreme i plate dugove...koga će kasnije prodavati? A Čolina je bio igrač za tri četiri pozicije, brz i eksplozivan. Kada se sjetim da je Dinamo Franjića prodao Wolsburgu z 7 milijuna ovi iz Hajduka su mi potpuno nejasni Tko će mjenhati Melnjaka ako se povredi...

FE
Ferdinand
21:26 12.01.2023.

Treba vraćati Bogdanoviću miljune a i isplatiti plaće,od prodaje jogurta i japanki nije moguće pa se prodaju igrači po onoj daj što daš!

BE
Berri
07:02 11.01.2023.

Hajduk očito ne zna raditi s mladim igračima. Promijenili su u 2 godine 4 trenera, kupili stare i neperspektivne igrače koji su stalno ozlijeđeni, ukratko mladi od talentiranih i selektiranih juniora nisu uspjeli doći do mjesta u prvih 11. Onaj tko je igrao, a to je Biuk, nije bio loš, ali je krivulja rasta i vrijednosti bila više vodoravna, nego okomita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije