SPLITSKA DELEGACIJA

Hajdukovci će na Farskim Otocima doživjeti pravi šok. Pogledajte kakvi ih uvjeti tamo očekuju

storyeditor/2024-07-30/PXL_250724_117952395.jpg
Ivo Čagalj/Pixsell
31.07.2024.
u 14:50

Hajduk u četvrtak igra uzvrat drugog pretkola Konferencijske lige protiv HB Tórshavna (21 sat)

Nogometaši Hajduka u četvrtak će odraditi svoju drugu službenu utakmicu nove sezone. Trener Gennaro Gattuso svoje će igrače povesti put Farskih Otoka gdje ih čeka uzvratna utakmica drugog pretkola Konferencijske lige protiv HB Tórshavna.

Popodne posljednji trening

Na Poljudu je prošlog tjedna odigran prvi susret i Hajduk u goste ide s dva pogotka prednosti. Filip Uremović i Marko Livaja zabili su u Splitu, a sada na sjever idu potvrditi prolazak u treće pretkolo. Prođe li Hajduk HB, u sljedećoj rundi očekuje ga poraženi iz dva ogleda kvalifikacija Europske lige između slovačkog Ružomberoka i turskog Trabzonspora. Izglednije će biti da će se igrati protiv Turaka jer oni imaju 2:0 prednost iz prvog susreta.

No prvo se mora riješiti posao na Farskim Otocima. Splitska delegacija tamo putuje danas ujutro, dok će popodne odraditi i posljednji trening uoči utakmice. Ono što je bitno istaknuti kod ovog susreta sami su uvjeti igre. Naime, bijeli dolaze na sjever gdje su trenutačno mnogo niže temperature od onih na koje su oni navikli u Splitu. Konkretnije, odlaze s plus 35 Celzijevih stupnjeva na svega 13.

VEZANI ČLANCI:

Štoviše, za četvrtak se tamo najavljuju i pljuskovi za vrijeme utakmice. Osim toga, utakmica će se igrati na umjetnoj travi. Hajdukovci su se za to pripremali, i to na novom terenu s umjetnom travom u Stobreču. Imali su tamo simulacijske uvjete terena s Farskih Otoka pa za jednog profesionalnog igrača zapravo ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Ako se malo odmaknemo od uvjeta igre, recimo da trener Gattuso u uzvratu još ne može računati na Aleksandra Trajkovskog i Niku Sigura. Njih dvojica neće ići na put i još će se pričekati s njihovom rehabilitacijom od ozljeda koje su zadobili tijekom priprema. Ipak, mnoge, a posebice navijače veseli činjenica da će se na popisu putnika naći Ivan Rakitić i Ivan Perišić. Podsjetimo, Perišić je u prvom susretu ušao od 67. minute. Sada će obojica biti u kadru i na raspolaganju Gattusu, stoga mnogi koketiraju i s informacijom da bismo na Farskim Otocima mogli gledati i debi Rakitića u bijelom dresu.

Sudac iz Sjeverne Irske

Dodajmo da će sudačku postavu za ovu utakmicu činiti glavni sudac Tim Marshall iz Sjeverne Irske, pomagat će mu Georgios Argyropoulos i Brian Wilson, a četvrti sudac je Shane Andrews. Susret će početi u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, a moći će se pratiti u izravnom prijenosu na kanalu MaxSport 1.

Važno je naglasiti da za Hajduk nije samo bitno proći ovaj susret i izboriti treće pretkolo već se i sačuvati jer u nedjelju momčad iz Splita ima otvaranje domaće nogometne sezone protiv Slaven Belupa na Poljudu. 

Ključne riječi

Komentara 1

ML
mladaklada
17:33 31.07.2024.

Dugo se inzistiralo na Ovčjim otocima, vidim, opet su postali Farski. Eto, Farani, vratili smo vam ime, nema na čemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije