Slučaj Rukavina

Hajduku će se na rođendan ponovno aktivirati suspenzija

hnk hajduk (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
11.02.2013.
u 19:14

Porezna uprava bijelima predlaže da uplate barem milijun kuna kako bi pokazali dobru volju

Na 102. rođendan, 13. veljače Hajduku će se ponovno aktivirati suspenzija zbog onog slučaja Šibenik i neplaćenih 3,3 milijuna kuna za transfer Ante Rukavine u grčki Panathinaikos. To je sudba bijelih, valjda nema ružnije stvari nego suspenzija baš za rođendan kluba. To je onaj slučaj što se proteže godinama, Hajduk je od ljeta suspendiran, sjećate se kad bijeli na pripremama nisu smjeli igrati službene utakmice, pa su se krili po Njemačkoj i igrali u navlakama. Odvjetničkim igrama suspenzija je u nekoliko navrata ukidana, pa bi opet bila aktivirana... I tako mjesecima, a dug je rastao, jer kamate idu iz dana u dan. Sadašnji dug Hajduka prema Šibeniku "težak" je skoro pet milijuna kuna, točnije 4,9 milijuna kuna. Tijekom svih ovih mjeseci dug je prebačen prema Poreznoj upravi Šibenik, jer je klub sa Šubićevca otišao u stečaj, pa je u procesu preoblikovanja, pa ovo, pa ono... Uglavnom, trenutno stanje na terenu je da će se Hajduk na rođendan aktivirati suspenzija i da je utakmica protiv Slaven Belupa upitna. No, malo tko vjeruje da Hajduk neće gostovati u Koprivnici, Poljud se nada ponovnoj umješnosti odvjetnika Damira Primorca, koji vodi taj cijeli slučaj. U Hajduku se nadaju da će Šibenik povući suspenziju, a s druge strane Šubićevcu se ne žuri, jer preoblikovanje još nije gotovo. Porezna uprava bijelima predlaže da uplate barem milijun kuna kako bi pokazali dobru volju. Odnosno, ne mora Hajduk ni uplatiti tih milijun kuna već se treba obvezati da će u nekom roku uplatiti barem dio tog novca. A s druge strane Hajduk se nada da će Visoki trgovački sud reagirati na žalbu i poništiti presudu po kojoj je Šibenik bio u pravu u slučaju Rukavina. Taj slučaj prava je trakavica, svima ga je preko glave.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:13 12.02.2013.

Ovo je stvarno zalosno..... Hajduk, legenda naseg nogometa spao je na tako niske grane...... Kako drzava tako i nogomet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije