VAHID OTVORENO

Halihodžić: Morali su naći žrtvu, našli su mene

Vahid Halilhodžić
AFP
09.03.2010.
u 14:49

Vahid Halihodžić, 57-godišnji bosansko-hercegovački nogometni trener, neće ići na Svjetsko prvenstvo ove godine u Južnoafričkoj Republici.

Iako je osigurao plasman na SP s reprezentacijom Obale Bjelokosti, loš rezultat na siječanjskom Afričkom kupu nacija (četvrtfinale) uzrokovao je njegovu smjenu. O svemu je i sam progovorio:

- U svemu je bilo političke pozadine. Iz najviših je krugova uoči Afričkog kupa došao naputak da moramo osvojiti naslov pobjednika. Pritiska je bilo na svakom koraku, a i smjene su uslijedile na njihovu inicijativu - rekao je Halihodžić i nastavio:

- Tražili su žrtvu, morali su je pronaći poslije svega. Umjesto dužnosnika ili igrača, dakako, najlakše je bilo smijeniti izbornika. Jedini sam stranac i otkaz je bio logičan.

Halihodžić je nastavio:

- Bio sam najbolji izbornik u povijesti ove reprezentacije. Barem su takvi bili rezultati, crno na bijelo. No, onda je nekoliko minuta sve to promijenilo. Inače, na Afričkom kupu bilo je nemoguće igrati poslije terorističkog napada. Neki od mojih igrača nisu uopće spavali, neki nisu mogli jesti. Natjecanje uopće nije bio pravi odraz kvalitete na travnjaku.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
darmar
16:30 09.03.2010.

Halilhodzic se jako veselio kad je Ciro Blazevic bio torpediran od strane Dodika, kako ne bi odveo BiH u J.Afriku i kad je Ciro morao odstupit s izbornicke pozicije. Halilhodzic se tada jako promovirao kako je uspio kao izbornik Obale slon. I sta sad? Dobi ti Halilhodzicu OTKAZ. Pa hajde se sad smjeskaj velikom magu Ciri, kad si dobio sto si zasluzio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije