MILAN Ancelottiju se bliži kraj na klupi rossonera

Halilhodžić: Ancelotti se valjda napio ili napušio!

04.03.2009.
u 20:21

Trener Milana Carlo Ancelotti očito je postao svjestan da se bliži kraj njegove sedmogodišnje vladavine u najtrofejnijemu talijanskom klubu. U intervjuu za La Republiccu izrazio je želju za vođenjem reprezentacije Bjelokosne Obale.

– Želio bih voditi Bjelokošćane na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Iako mi neki ne vjeruju, bila bi mi iznimna čast voditi reprezentaciju s toliko nadarenih igrača – rekao je Ancelotti.

Takav istup talijanskog trenera još je čudniji s obzirom na to da Bjelokosna Obala ima izbornika, Bošnjaka Vahida Halilhodžića, bivšeg trenera francuskih prvoligaša Lillea i PSG-a.

U intervjuu francuskom L’Equipeu, Halilhodžić nije birao riječi za odgovor Milanovu strategu.

– Ne znam što se događa Ancelottiju, je li možda previše pušio ili je možda previše popio? Pa postoji nekakvo pravilo ponašanja među trenerima, koje kaže da nikada ne ciljate na poziciju koja je već popunjena – odgovorio je Halilhodžić, koji je izbornik Bjelokosne Obale od 15. svibnja 2008. godine.

Zbog loših rezultata Milana koji u prvenstvu zaostaje velikih 12 bodova za vodećim Interom, uz trenera Ancelottija, na udaru uprave uskoro bi mogli biti i igrači. Prema pisanju talijanskih medija, vlasnik Milana i talijanski premijer Silvio Berlusconi naredio je klupskom dopredsjedniku Adrianu Gallianiju da smanji plaće igračima 30 posto za sljedeću sezonu.

Milan je, uz Inter, klub s najvećim proračunom u talijanskom nogometnom prvenstvu, a na plaće igrača godišnje potroši oko 120 milijuna eura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije