MOŽDA IPAK NA SP

Hiddink vodi Obalu Bjelokosti na Svjetskom prvenstvu?

Guus Hiddink
AFP
23.02.2010.
u 14:16

Guus Hiddink, 63-godišnji nizozemski strateg, imat će gotovo sigurno burne mjesece u 2010. godini, a unatoč tome što nije s Rusijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, mogao bi na njemu sudjelovati.

Službeno je Hiddink još uvijek ruski izbornik, no pitanje je dana kada će razvrgnuti ugovor s tamošnjim nogometnim savezom. Uostalom, Hiddink je već stavio potpis na ugovor s Turskom koju preuzima 1. kolovoza ove godine te će s njom pokušati izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj i tamo ostvariti uspjeh.

No, pitanje je što će Hiddink raditi od danas do 1. kolovoza?

Bio je povezan s mogućim odlaskom u neki klub, a sada je ozbiljno doveden u kontekst preuzimanja Obale Bjelokosti. Na izborničkom vrhu te afričke reprezentacije trenutačno je bosanskohercegovački trener Vahid Halihodžić, no njegova pozicija je daleko od sigurne. Stolica je poljuljana nakon ispadanja u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.

Isto tako, mišljenje Didiera Drogbe vrlo se cijeni u nogometnim krugovima Obale Bjelokosti, a on ima veliko poštovanje i vjeru u Hiddinka, koju je stvorio dok je ovaj prošle sezone radio u Chelseaju. Ako se Drogbu pita, Hiddink bi već bio na putu u njegovu reprezentaciju.

Čeka se konkretna reakcija Hiddinka te vrhuške Nogometnog saveza Obale Bjelokosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije