Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE SAVEZA

HNS i Uefa složili se: Država mora riješiti problem huligana

'22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija. Davor Suker. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
31.07.2013.
u 17:09

"Razmotrene su sve činjenice vezane za odnose Uefe i HNS-a pri čemu su se strane složile kako u borbi protiv rasizma i huliganizma na stadionima mora biti postavljena nulta stopa tolerancije", stoji u priopćenju HNS-a

U sjedištu Uefe u Nyonu u srijedu je boravila HNS-ova delegacija u sastavu s predsjednikom Davorom Šuker i izvršnim dopredsjednikom Damirom Vrbanovićem. Savez je poslao priopćenje u kojem sažima sastanak s glavnim Uefinim tajnikom Infantinom kojeg prenosimo u cjelosti:

\"Glavni tajnik Uefe Gianni Infantino primio je danas u sjedištu Uefe najviše izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednika Davora Šukera i izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića, s kojima je razgovarao o problemu huliganizma, rasizma i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja na nogometnim stadionima. Na sastanku vodstva HNS-a s glavnim tajnikom Uefe u Nyonu,  u otvorenom su razgovoru dotaknute brojne teme uglavnom vezane za sprječavanje nereda, nasilja, rasizma i drugih problema na hrvatskim stadionima zbog kojih Savez i hrvatski klubovi plaćaju brojne kazne, kao što je nedavna kazna GNK Dinamu.

Razmotrene su sve činjenice vezane za odnose Uefe i HNS-a pri čemu su se strane složile kako u borbi protiv rasizma i huliganizma  na stadionima mora biti postavljena nulta stopa tolerancije. Glavni tajnik Infantino izrazio je pozitivno mišljenje o dosadašnjim naporima Saveza u tom pogledu, a HNS i hrvatski klubovi nastavit će činiti sve kako bi slali snažne poruke u borbi protiv svih oblika huliganizma, rasizma, nacionalizma i drugih protuzakonitih aktivnosti na stadionima. U tom kontekstu, očekuje se učinkovita pomoć državnih institucija u odstranjivanju huligana koji ne biraju metode u nanošenju štete hrvatskom nogometu u cjelini.

Nastavak konstruktivnih razgovora najavljen je za Uefinu konferenciju - Strateški sastanak koji se u rujnu održava u Dubrovniku i na  kojem će predsjednici i glavni tajnici europskih nogometnih saveza raspravljati o ovim aktualnim problemima na europskim stadionima kao i brojnim drugim strateškim temama.\"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije