Odjeci pirejskih nereda

HNS je bio kažnjavan zbog nereda, sada Uefa treba kazniti i grčki savez

'17.08.2010., Zagreb - U Hrvatski nogometni savez dolazi Uefin istrazitelj razgovarati s nogometnim sucem Brunom Maricem oko namjestanja nogometne utakmice finala Kupa Dinamo-Hajduk. Zorislav Srebric.
'Marko Lukunic/PIXSELL'
11.10.2011.
u 19:00

Zorislav Srebrić, glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, odlučno je demantirao navode navijača da HNS ništa nije poduzimao niti poduzima u vezi s neredima u Ateni, kad su Grci napali naše navijače na stadionu Karaiskaki

– Nije točno da smo bili inertni, to nije istina! Napravili smo sve što smo mogli, prije i tijekom utakmice bili smo u stalnom kontaktu s policijom. Sad prikupljamo svu dokumentaciju i činimo sve što možemo kako bi se rasvijetlili nemili događaji. Sigurno ćemo uputiti prosvjed Grčkom nogometnom savezu i njihovim državnim institucijama, a, naravno, i Uefi. U stalnom smo kontaktu s našim veleposlanstvom i prikupljanje dokumentacije je pri kraju – rekao je Srebrić i naglasio:

– Želimo još jednom zahvaliti našoj veleposlanici u Grčkoj dr. Vesni Cvjetković-Kurelec, koja je napravila veliki posao za vrijeme utakmice i nakon nje. Budući da nismo mogli nazočiti zbivanjima poslije utakmice, jer smo odmah letjeli natrag u Hrvatsku, veleposlanica je nazočila pisanju zapisnika o neredima, posjetila je i našeg ozlijeđenog navijača u bolnici, čija ozljeda prsta, srećom, nije tako teška kako se u početku mislilo. Veleposlanica je pomogla i navijačima koji su bili pritvoreni...

Koliko je naših navijača bilo pritvoreno?

– Četvorica. No ubrzo su pušteni na slobodu.

Kakvu još dokumentaciju prikupljate?

– Možda se pojavi neka nova potankost, nešto što se dogodilo, a nije upisano ni u jednom zapisniku. Imamo informacije da će se naše veleposlanstvo u Grčkoj konzultirati s Ministarstvom vanjskih poslova i nakon toga poslati prosvjednu notu Grčkoj.

Možete li nam to potvrditi?

– Na žalost, ne mogu, diplomacija radi svoj posao, HNS s time nema previše dodirnih točaka. Aktivnosti su usmjerene prema zajedničkom cilju, a to je da se slučaj raščisti do kraja i da krivci za nerede budu kažnjeni. Želimo ista mjerila za sve, ako je naš savez zbog neprimjerenog ponašanja navijača bio kažnjavan, onda će Uefa, uvjeren sam u to, znati sankcionirati i Grke!

Kad ćete poslati svoju dokumentaciju u Uefu, kao i protest Grcima?

– Sigurno do kraja tjedna – najavio je Srebrić.

Naše veleposlanstvo u Grčkoj konzultirat će se s Ministarstvom vanjskih poslova i nakon toga poslati prosvjednu notu.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Andreeejjj
19:48 11.10.2011.

Pa naravno, trebaju kazniti GRKE, jer su nas glatko pobjedili! Da, bravooooo...sve uvjek ponižujemo, pa dobijemo po pič......ahahaha....Tako nama i treba, bravooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije