KREŠIMIR ANTOLIĆ

HNS je izgubio kontrolu, suci kontinuirano oštećuju Dinamo

Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo
Goran Stanzl/PIXSELL
08.02.2021.
u 14:50

- Direktnim sudačkim odlukama u kontinuitetu nam je uskraćeno 8 do 10 bodova u ovom prvenstvu. Sada se događaju još veći problemi jer iz HNS-a su istupili neki ljudi, HNS je izgubio kontrolu nad situacijom i nema kontrolu nad sudačkom organizacijom - kaže Antolić.

Krešimir Antolić, član uprave Dinama, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom na Sportskoj televiziji, urednika i voditelja Ante Breke. Pored brojnih tema, pričalo se i o  ulaganju u sportski turizam u Hrvatskoj.

- Mi kao Dinamo želimo napraviti iskorak u ulaganjima u infrastrukturu u Istru pa da na neki način to postane Dinamov kamp (pod navodnicima). Razgovarali smo o tome, nama Istra odgovara. Išli smo u Tursku, dvije godine u Španjolsku i nema nikakve razlike. Klimatski je sve u redu, na dva, tri sata smo od tamo... Istra je u tom nekom sportskom, nogometnom turizmu napravila ozbiljne iskorake i mislim da će svake godine ići naprijed - rekao je Antolić.

Razgovaralo se i o novom stadionu.

- Bili smo na sastanku da se iz EU fondova povuče novac da bi se izgradio gradski stadion. Ne nacionalni, o tome možemo isto razgovarati što je nacionalni stadion... Bila je to inicijativa koja je imala najozbiljnije konture, ali nisam više unutra. Jer, opet, sve završava u Zagrebu. Kroz neke elemente koji govore koliko se odvaja za stadion... U proračunu stoji iznos od 100 tisuća kuna za početne nacrte stadiona, koji, pak, ne nudi nikakvu natječajnu nagradu arhitektima za projekt i mi u Dinamu nismo zadovoljni. Problem stadiona u Zagrebu nije državni već na razini gradske uprave. Uzmimo za primjer žičaru, koštala je 600 milijuna kuna. Neki kažu 700, ali ja sam izračunao 600. To je više nego što je potrebno za rušenje Maksimira i izgradnju novog stadiona. Napravili smo najmoderniju žičaru u Europi da bismo se popeli na brdo, a već se mjesecima polemizira o stadionu - kazao je Antolić i dodao:

- Mi možemo igrati u Maksimiru takvom kakav je. Sad smo napravili jug i kao veliki benefit je što nam je to gradska uprava dozvolila kao tekuću investiciju. Pa je li tekuća investicija popravljati tribinu nastradalu u potresu? To je održavanje travnjaka, tekuća voda i tako dalje. U javnom prostoru se stalno priča da je lako Dinamu kad mu Zagreb... Nije to baš tako - kaže Antolić.

Nezaobilazna tema bila je i suđenje u  HNL-u. U Dinamu nisu zadovoljni.

- Bila su dva priopćenja, u nedjelju i srijedu. U nedjelju je bilo inspirirano što se od krivo dosuđenog auta (na utakmici Gorica - Dinamo 3-4) napravila cijela situacija. Tu smo išli reagirati jer smo išli smiriti situaciju. Tri dana kasnije dogodilo se "gledanje u oči i krađa iz džepa", kako se kaže. Mi smo reagirali kako jesmo, više ozlojeđeno nego ljuto. Dinamo nikada ne smije tražiti alibi u sucima i suđenju za vlastite uspjehe i neuspjehe jer smo mi jednostavno preveliki i prejaki da bismo trebali ovisiti o žutom kartonu ili nedosuđenom penalu. Ali naše analize govore o kontinuitetu oštećivanja Dinama. Kroz godine nam se nabio kompleks da ne smijemo govoriti o šteti na Dinamu, ali mi na to jednostavno nećemo pristati. Direktnim sudačkim odlukama u kontinuitetu nam je uskraćeno 8 do 10 bodova u ovom prvenstvu. Sada se događaju još veći problemi jer iz HNS-a su istupili neki ljudi, HNS je izgubio kontrolu nad situacijom i nema kontrolu nad sudačkom organizacijom - kaže Antolić.

Ključne riječi

Komentara 15

CV
cvitanich
16:22 08.02.2021.

Čovjek je sve točno rekao. Izvrstan nastup, a i Zorko je bio korektan. Što se suđenja tiče, još je i malo rekao, za koliko bodova je zaista Dinamo sudačkim pogreškama oštećen ove sezone. Inače vrlo odmjeren, argumentiran, jasan, precizan ii korektan. Meni se jedino nije svidio onaj odgovor o covid krizi i ulozi države u tome. Nekakvo opravdavanje uloge države u tome svemu. Pa jedina aktivnost države je davanje onih 4000 kuna iz državnog proračuna po zaposleniku. A covid histeriju i krizu su sami zapravo prouzročili suludim i besmislenim, štetnim mjerama i posljedičnim lockdownom, kao i svuda u svijetu. Još su preko mainstream medija lažima širili iracionalni strah, paniku i totalnu histeriju.A svim vrhunskim stručnjacima koji imaju drugačije mišljenje o covidu je zabranjen pristup javnoj televiziji i drugim medijima. Odnos prema njima i drugačijem mišljenju po toj temi je jednako nepravedan , isti kao i prema Dinamu uopće - kao prema neželjenom djetetu! Dakle, mislim da se trebao rezolutno zauzeti za hitni povratak gledatelja na stadione i nastavak normalnog treniranja i natjecanja u svim dobnim kategorijama. Čak je i Breko sugerirao da će te mjere u sportu imati loše posljedice na čitavu generaciju sportaša zbog izgubljenih treninga, natjecanja, pa i odustajanje mnogih od sporta... Preko toga je olako prešao. A sve drugo je Antolić izvrsno argumentirao, činjenično i suštinski apsolutno točno. Dobro je branio interese Dinama i kvalitetno poentirao na temi izgradnje stadiona.

CV
cvitanich
16:28 08.02.2021.

''Kroz godine nam se nabio kompleks da ne smijemo govoriti o šteti na Dinamu, ali mi na to jednostavno nećemo pristati. Direktnim sudačkim odlukama u kontinuitetu nam je uskraćeno 8 do 10 bodova u ovom prvenstvu. Sada se događaju još veći problemi jer iz HNS-a su istupili neki ljudi, HNS je izgubio kontrolu nad situacijom i nema kontrolu nad sudačkom organizacijom. Kada imate neovisnog stručnjaka na javnoj televiziji koji kaže da Dinamu nisu dosuđena dva penala, a onda se pojavi sudački ekspert iz sudačke organizacije dva sata kasnije, koji u emisiji kaže da penala nije bilo... To meni govori da se negdje događa polarizacija. Prema Dinamu se u javnom prostoru odnose kao prema neželjenom djetetu. I to je istina. Dinamo je u tri godine u likvidnost hrvatskih klubova kroz transfere, sudjelovanja u Ligi prvaka, upumpao 150 milijuna kuna. Prema tome, nama se svaka naznaka greške potencira, svaka situacija koja je ovakva ili onakva ide na našu štetu. Mi smo rekli što smo imali i suđenjem se više nećemo baviti. Ali morali smo reći što imamo.'', rekao je Antolić. I sve je točno rekao.

DA
DarthVader
20:10 08.02.2021.

Nista nije lagao. HNS faforizira i gura Osjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije