EKSKLUZIVNO

Houllier: Igor nije pijanac!

14.10.2003.
u 00:00

Bišćan mi je rekao da ne vjerujem glasinama koje dolaze iz Hrvatske

Dok Hrvati do beskraja nagađaju razloge njegova odlaska, bjegunac Igor Bišćan sasvim ležerno trenira na Anfieldu. Odmetnik koji je svojim bijegom iz reprezentacije prije četiri dana uoči ogleda s Bugarskom Hrvatskoj priredio dosad neviđeni nogometni skandal, s kakvim se u svojoj karijeri nisu susreli ni najvremešniji treneri, priključio se već u nedjelju poslije podne svojim kolegama u Liverpoolu.

Engleski mediji o tom presedanu nisu prenijeli ni slova (zbog zaokupljenosti utakmicom s Turskom), a razlog je - neznanje! Nitko, naime, na Otoku nije znao razloge Bišćanova neigranja u reprezentaciji. Nitko pojma nije imao da je napustio pripreme bez i jedne riječi. Englezi su jednostavno pretpostavljali da Liverpoolov odnedavni igrač prve momčadi nije zadovoljio kriterije ili se nije uklapao u taktičku postavu izbornika Otte Barića.

Potvrdili su nam to sinoć kolege iz uglednih engleskih novina Guardiana i Daily Expressa. No, kazali su, sasvim bi drukčije postupili da su znali za događanja u Lijepoj našoj...

Nakon što su doznali stvarnu pozadinu nevolja koje je Bišćan izazvao, bio je dovoljan jedan telefonski poziv treneru Liverpoola Gerardu Houllieru. Njegova izjava, međutim, još više može iznenaditi hrvatsku javnost!

- Igor me posjetio, popričali smo. Kazao mi je kako u njegovoj zemlji kolaju glasine o njemu. Rekao je da je otišao iz nacionalne momčadi zato jer nije bio u izbornikovim planovima za momčad. Zato se priključio Liverpoolu već na našem prvom treningu - kazao je sinoć Houllier novinaru Daily Expressa koji je komentar zatražio i u ime Večernjeg lista.

Engleskog kolegu zamolili smo da Houllieru objasni da je Bišćan bez riječi napustio kamp hrvatske reprezentacije u gluho doba noći, te se zatim opustio navodno alkoholiziran u zagrebačkom disko-klubu, Houllier je vrlo staloženo poručio:

- Igor nije pijanac.

Posebnu draž trenerova zaštitničkog stava ipak predstavlja neoboriva činjenica da mu je upravo Bišćan jedini izvor informacija!

Liverpoolovi igrači koji su prošlog vikenda ispunjavali svoje reprezentativne obveze morali su se u klub prijaviti u nedjelju predvečer. Bišćan je trenirao već poslije podne, s domaćim igračima. Houllier potpuno računa na njega u prvoj momčadi.

- Apsolutno, sigurno da će zaigrati među prvom jedanaestoricom u sutrašnjem srazu s ljubljanskom Olimpijom - potvrdio je trener Liverpoola uoči uzvratne utakmice prvog kolu Kupa Uefe.

Engleske je, pak, kolege najviše zanimalo kako je Bišćanov odlazak primila hrvatska nogometna javnost. Čuvši rečenice izbornika Otte Barića i predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, koje smo im pročitali iz "Večernjakova" nedjeljenog broja, kako se za njihova mandata Bišćan ne smije nadati reprezentativnom dodiru s loptom, shvatili su kako Bišćanova verzija ima i drugu stranu. Nju, na žalost, nije niti imala priliku čuti hrvatska javnost jer je prilično introvertirani nogometaš uskratio bilo kakvu izjavu.

Dok su nama preostale dvojbe je li riječ o bespresedanskoj bezobraznosti ili ozbiljnim psihičkim tegobama i frustracijama kojima je možda Bišćan zaokupljen, Houlier i nogometaši s Otoka čude se što za igrača takve (premda u Engleskoj tek nedavno prepoznate) kvalitete Barić nije pronašao mjesto. Ne može ih za to nitko kriviti. Barića, Markovića ni Bišćanove donedavne reprezentativne kolege engleski novinari nisu niti pitali za mišljenje.

Neslavni i nesportski slučaj Bišćan se nastavlja.

A nakon novih informacija koje su doznali, engleski novinari sigurno ovih dana neće štedjeti s pitanjima.

Možda štogod nova doznaju upravo i od Igora Bišćana jer se na njih stoperova "silenzio stampa", valjda (još) ne odnosi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije