PRVI OTKAZ Nije baš razumljivo zašto su se plavi odrekli Sinjanina

Hrgović je bio bolji i jeftiniji od Calella

14.06.2009.
u 18:51

Ako već imaju snage priznati pogrešku, kao u slučaju Mirka Hrgovića, u Dinamu bi trebali biti dosljedni pa se zahvaliti još ponekom genijalnom izumu iz prethodnih prijelaznih rokova. Primjerice, Mirkova prosječna ocjena u Prvoj HNL bila je samo 6,06, ali to je još uvijek više od Calellovih 6,03.

Teško je reći je li taj skupocjeni Argentinac Dinamu donio više od svoga sunarodnjaka Guillerma Suareza, kojega su davno prekrižili. Adriana su zasjenili i Morales, i Badelj, Chago, naravno i Ivica Vrdoljak. Svi oni zabili su barem po jedan pogodak, a Calello o tome još sanja. A Calello je skuplji od svih njih zajedno.

Dva puta se slomio
Mirko Hrgović osmi je igrač koji je u prošlih godinu dana nestao s Dinamova rostera. Osim njega, u kvalifikacijama za Ligu prvaka prošle godine nastupili su još Drpić, Mikić, Maleš, Guela, Suarez, Balaban i Šokota, vodio ih je Ivanković. Nije se osjetilo. Dinamo je s potpuno obnovljenom momčadi, nakon još dvije trenerske smjene, uzeo dvostruku krunu, što dovoljno govori o snazi konkurencije.

Mnogi bi na Hrgovićevom mjestu već nakon prvoga tjedna u Zagrebu zatražili ispisnicu. Toliko degutantnih uvreda nije dobio ni jedan igrač od vlastite publike, pa ako bi Mirku nešto trebalo honorirati, onda je to karakter.

Pod bujicom prijetnji, čak i fizičkom likvidacijom, slomio se samo dva puta: kad se obračunavao sa zadarskom publikom i kad je na Poljudu zapucao jedanaesterac. Jednom su BBB, kad je Mirko Domžalama zabio za 2:1, skandirali “1:1”, ne priznajući Hrgovićev pogodak. On ga je ipak proslavio jer mu je bio prvi od ukupno tri u Dinamu.

Omiljen u svlačionici
Mirko Hrgović bio je omiljen u Dinamovoj svlačionici, veseljak i poštenjak. Najbliži je bio s Ivanom Kelavom, kojega je poveo na bratovo slavlje kad je osvojio Alku.

Hrgović nikad nije napravio ni najmanji ispad, nikad se nikome nije zamjerio, nikada davao paprene izjave, izazivao. Na žalost, nikad niti povezao dvije utakmice za “sedmicu”, što mu je na kraju i presudilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije