SAT I POL POTPISIVAO AUTOGRAME

Hrvata u ovom španjolskom gradu slave kao božanstvo, zasjenio je i velikog Ronalda

Foto: Privatni album
1/5
05.10.2024.
u 20:56

Španjolski je klub odao veliko priznanje našem napadaču tako što je tiskao 30 tisuća članskih iskaznica s njegovim likom

Dvadeset i pet godina prošlo je otkako je Alen Peternac odigrao svoju zadnju utakmicu za Real Valladolid. I baš na tu obljetnicu, španjolski je klub odao veliko priznanje našem napadaču tako što je tiskao 30 tisuća članskih iskaznica s Peternacovim likom. Don Alen, kako ga zovu navijači u Valladolidu, zadnjih je nekoliko dana gost svog bivšeg kluba, a uoči utakmice s Rayom Vallecanom dobio je velike ovacije i dres s brojem devet.

Ove subote Peternac je više od sat i pol vremena potpisivao autograme i nevjerojatno je koliko ga u Valladolidu još uvijek obožavaju, iako je prošlo 25 godina! Peternac je igrajući za Blanquivioletase zabio 53 gola u 155 utakmica. Stigao je u klub kada su bili u drugoj ligi i s njima izborio ulazak u prvi razred španjolskog nogometa gdje je nastavio puniti protivničke mreže.

U karijeri je nastupao još za Dinamo, Real Murciju i Real Zaragozu s kojom je u sezoni 2000./2001. osvojio španjolski Kup. Inače, jedan od suvlasnika Real Valladolida je i legendarni brazilski napadač Ronaldo. No, u Valladolidu je glavna zvijezda ovih dana bivši hrvatski napadač Alen Peternac...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije