KVALIFIKACIJE ZA EURO

Hrvatice u posljednjim minutama ispustile važnu pobjedu. Sprema se napeti uzvrat

Susret Hrvatske i Norveške u dodatnim kvalifikacijama za ulazak u A Ligu nacija
Foto: Borna jaksic/PIXSELL
1/3
25.10.2024.
u 22:00

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u utorak u Belfastu, s početkom u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu. Bolja reprezentacija iz dva susreta Hrvatske i Sjeverne Irske će u završnom krugu doigravanja najvjerojatnije igrati protiv Norveške

Ženska nogometna reprezentacija Hrvatske i izabrana vrsta Sjeverne Irske u petak su odigrale 1-1 (1-0) u prvoj utakmici prvog kruga dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo na gradskom stadionu u Varaždinu. Izabranice Nenada Gračana povele su već u 5. minuti, kad je Izabela Lojna realizirala kazneni udarac. Nažalost, ista je igračica zaslužna i za izjednačujući pogodak, kad je nespretno skrenula loptu i svladala hrvatsku kapetanicu Doris Bačić u drugoj minuti dodatka pred kraj utakmice.

Dvoboj u Varaždinu je odlično počeo za hrvatske nogometašice, jer je već u 3. minuti gostujuća vratarica Jacqueline Burns srušila Ivanu Rudelić i skrivila kazneni udarac koji je u vodstvo pretvorila Izabela Lojna. Samo minutu poslije Irkinje su umalo izjednačile, kad je vratnicu pogodila Simone Magill. Gošće su bile opasne po vrata koja je uspješno branila Doris Bačić, ali mnogi od njihovih udaraca nisu zahtijevali intervenciju hrvatske kapetanice. U 30. minuti je Ana Maria Marković uputila precizan udarac, ali je Burns obranila. Irska vratarica je i u drugom poluvremenu zaustavila pokušaje Maje Joščak i Ivane Rudelić.

GALERIJA Kruže fotke novog stadiona Hajduka, navijači zgroženi: 'Ovo je kao torta na dječjem rođendanu'

Susret Hrvatske i Norveške u dodatnim kvalifikacijama za ulazak u A Ligu nacija
1/5

Kad se činilo da će Hrvatska odnijeti jedan gol prednosti na uzvratni dvoboj, lopta je na nesretan način završila u mreži koju je čuvala Doris Bačić. U drugoj minuti dodatka Casey Howe je nakon kratko izvedenog udarca iz kuta poslala ubačaj prema bližoj vratnici. Tamo je bila Izabela Lojna i u pokušaju izbijanja lopte nespretno ju je skrenula prema vlastitom golu. Bačić se bacila i pokušala zaustaviti loptu, ali samo ju je uspjela odbiti u mrežu za konačnih 1-1.

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u utorak u Belfastu, s početkom u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu. Bolja reprezentacija iz dva susreta Hrvatske i Sjeverne Irske će u završnom krugu doigravanja najvjerojatnije igrati protiv Norveške. Naime, Norvežanke su u petak, u prvom dvoboju s reprezentacijom Albanije slavile s uvjerljivih 5-0 na gostovanju u Skadru. 

VIDEO Modrić se oglasio o statusu u Realu: Vrlo dobro znate što želim, a jedna stvar mi se jako ne sviđa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije