PROJEKT U ISTRI

Hrvatska dobiva novi luksuzni nogometni kamp: "Sad idemo u kupnju nekretnina"

Pula: Istra i Hajduk odigrali utakmicu 26. kola Prve HNL
Srecko Niketic/PIXSELL
01.04.2022.
u 21:55

Idejni projekt nogometnog kampusa predviđa izgradnju četiri nogometna igrališta, od kojih bi dva bila s prirodnom travom, dok bi druga dva imala umjetni travnjak.

Načelnik općine Bale Edi Pastrovicchio i direktor NK Istre 1961 Mikel Lauzurica Evolet u Balama su potpisali predugovor o poslovnoj suradnji kojim se utvrđuje da između ove općine Bale i pulskog prvoligaša postoji uzajamno utvrđena volja za suradnjom na projektu izgradnje nogometnog sportskog kampa u Balama. 

Naime, ugovorom istarski prvoligaš iskazuje interes za projekt uređenja i izgradnje nogometnog sportskog kompleksa u Balama, a potpisivanjem predugovora Općina Bale preuzela je obvezu raspisivanja javnog natječaja za dodjelu zemljišta radi davanja u koncesiju s pravom građenja na rok od 50 godina..

- Nakon ovog potpisivanja idemo u kupnju nekretnina, izmjenu prostornog plana i izvršenja svih onih obaveza koje smo na sebe preuzeli. Naš cilj je da brinemo o boljitak cijele zajednice, a ovaj projekt je definitivno na tom tragu - kazao je načelnik Bala Edi Pastrovicchio dodavši da "ukoliko mora birati između nekoliko stabla i djece, on će uvijek izabrati djecu".

28.09.2021., Pula - rKonferencija za novinare ispred pulske Komunalne palace o vodno usluznim podrucjima Istarske zupanije govorili su gradonacelnica i gradonacelnici cetiri istarska grada: Pule Filip Zoricic, Umaga Vili Bassanese, Pazina Suzana Jasic i Vodnjana Edi Pastrovicchio. Podrsku im je pruzio i gradonacelnik Buzeta Damir Kajin. rPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Upravo zato, smatra on, ovim projektom se svakako stvara infrastrukturu za njihov zdrav i aktivan razvoj.

Inače, idejni projekt nogometnog kampusa predviđa izgradnju četiri nogometna igrališta, od kojih bi dva bila s prirodnom travom, dok bi druga dva imala umjetni travnjak. Uz terene planirana je izgradnja i uređenje i ostalih bitnih sadržaja poput tribina, svlačionica, klupske prostorije, teretane, ambulante i ostalih sadržaja povezanih s razvojem kampa. 

NK Istra 1961 tako bi u bliskoj budućnosti trening prve ekipe, a s vremenom i mlađih uzrasta, odrađivala upravo u Balama, kao lokaciji za koju su se opredijelili nakon što je propala ideja o gradnji trening kampa na Marsovom polju u Puli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije