BILO IH JE MNOGO

Ovo su najveće kazne koje je Hrvatska dobila zbog navijačkih izgreda

Hrvatski navijači, bakljada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.04.2015.
u 22:56

Hrvatski nogometni savez zbog incidenta navijača na San Siru kažnjen je s 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici. To je najveća kazna koju je dosad dobila Hrvatska.

Hrvatski nogometni savez je samo u posljednjih pet godina zbog navijačkih izgreda i rasizma morao platiti više od pet milijuna kuna kazni Fifi i Uefi. Ali nekako najrigoroznija je posljednja.

Zbog nereda navijača na utakmici s Norveškom odigranoj 28. ožujka, protiv Italije se igra pred praznim tribinama i HNS mora platiti još dodatnih 50 tisuća eura.

Navijački neredi protiv Italije na Europskom prvenstvu 2012. godine rezultirali su time da je HNS morao platiti 80.000 eura. Naši su navijači hukali Balotelliju, navodno i bacali banane u teren...

Utakmicu Hrvatske i Gruzije (2:1) u Splitu obilježili su 'osvješteni' navijači, naime na tribinama Poljuda 'zabljesnuo' je kukasti križ, a Uefa je zabljesnula HNS. Kazna za isticanje nacističkog simbola bila je 75.000 eura.

Hrvatski nogometni savez zbog incidenta navijača na San Siru kažnjen je s 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici. To je najveća kazna koju je dosad dobila Hrvatska.

>> Pogledajte najveće kazne reprezentaciji na Goal.com

>> Davor Šuker: Ponosni smo što tijekom utakmice nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident

>> Jesu li Šuker i kompanija znali da će nas Uefa kazniti pa su izigrali Splićane?

>> Sramota na San Siru: Bakljade, sramotno skandiranje i tučnjava s policijom!

Komentara 10

SP
splitskodite1976
23:42 08.04.2015.

Na utakmica u Italiji i Francuskoj ekipa gadja bocama igrače i utakmicu ne prekinu?!U Milanu je tip pored mene bia obučen u bananu u prirodnoj veličini????Rasizam??Koja dvostruka mjerila!Sta bih dao da nabijemo Talijane 4:0 pred praznim stadionom..E Plati(M)ni...

TB
Toni broo
01:37 09.04.2015.

Jovanović i Stevanović su ponosni.

BJ
bj1204
01:42 09.04.2015.

Sad su svi krivi osim idiota kojima nije jasno da treba prestati s takvim navijanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije