OTVORENO Emisija Mislava Bage o izboru domaćina Eura 2012.

Hrvatska traži Vlatkovu ostavku

19.04.2007.
u 00:25

Čak 87 posto gledatelja HTV-ove emisije Otvoreno izjasnilo se sinoć za ostavku prvog čovjeka HNS-a Vlatka Markovića. Njegov žestoki kritičar Igor Štimac naglasio je da bi "na Vlatkovu mjestu podnio ostavku već u avionu iz Cardiffa", a s tim se složio čak i Zdravko Mamić.  

- Bio bi to moralan čin, ali za Izvršni odbor i izdaja i svi bismo opet glasovali za njega - kazao je Dinamov dopredsjednik.  

Vlatko Marković, međutim, niti ne pomišlja na ostavku.
- Moja odgovornost za ne dobivanje Eura 2012. ne postoji jer sam učinio sve što sam mogao - kazao je predsjednik.

- Čak sam žrtvovao i mjesto dopredsjednika Uefe prepustivši ga jednom gospodinu koji nam je trebao dati svoj glas. Ja sam predsjednik za čijeg mandata reprezentacija ima 92-postotnu uspješnost i ne mislim se povući.

 Duško Grabovac zamjerio je predsjedniku što u operaciju Euro 2012. nije uključio Mladena Vedriša, Nadana Vidoševića i Joška Skoblara, s čim se predsjednik nije složio, a usput je Grabovca optužio da je od Saveza "maznuo stan".

 Zdravko Mamić kazao je da je još prije tri mjeseca upozorio Markovića da nemamo izgleda za dobivanje Eura 2012. jer "u velikom biznisu nema slučaja".  

- Presudio je Surkisov novac i sve se unaprijed znalo - kazao je Mamić i nastavio:
- Naša predstavljanje bilo je briljantno, 70-godišnji Johansson se gušio u suzama koliko ga je to ganulo, a ispali smo klauni. Uefa je sve unaprijed odigrala, a Surkis je obavio posao koji mi nismo mogli.

Marković tvrdi da bi novo kandidiranje imalo smisla iako će se u utrci opet naći Talijani, a uključit će se i Španjolci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije