VATERPOLO

Hrvatske vaterpolistice napravile su fantastičan uspjeh na europskom prvenstvu u Zagrebu

Zagreb: Žensko Europsko U19 vaterpolo prvenstvo, utakmica za 3. mjesto, Hrvatska - Grcka
Josip Mikacic/PIXSELL
02.09.2024.
u 16:00

Nakon četvrtog mjesta kadetkinja na Svjetskom prvenstvu, evo i četvrtog mjesta mlađih seniorki na EP-u što govori o usponu ženskog vatepola u Hrvatskoj

Nakon pobjeda nad reprezentacijama Francuske i Grčke (u skupini) i Nizozemske (u četvrtfinalu), hrvatske vaterpolistice do 19 godina osvojile su četvrto mjesto na Prvenstvu Europe igranom u Zagrebu.

Nakon tijesnog polufinalnog poraza od kasnijih prvakinja Španjolki (11:12), izabranice Mie Šimunić nisu uspjele nadjačati niti Grčku (8:18) ali svejedno zaslužuju komplimente za osvojeno četvrto mjesto. Jer, ovo je veliki iskorak za hrvatski ženski vaterpolo baš kao i ono četvrto mjesto kadetkinja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

VEZANI ČLANCI:

- Nakon svih onih 11., 12. ili 15., odnosno 16. mjesta, pa i posljednjih, ovo je uspjeh i zato smo si čestitale na dometu. Medalja nam je iskliznula no ona je tu, blizu je, osjećamo ju. Prije smo bile pod pritiskom hoćemo li izgubiti 20 razlike, a sada smo pod pritiskom hoćemo li dobiti utakmicu i ja nam želim što više takvog pritiska pa tako i na predstojećem U-18 Svjetskom prvenstvu u Kini koje počinje 15. rujna i na kojem će nastupiti devet cura iz ovog sastava - najavila je izbornica Šimunić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije