SJAJNI IGRAČ CIBONE

Hrvatski dres mogao bi odjenuti košarkaš koji je sa Srbijom osvajao medalje? Oglasio se i Aco: 'Ima putovnicu'

Šibenik: HT Premier liga GKK Šibenik - KK Cibona
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
30.12.2023.
u 10:45

Aranitović je igrao za reprezentaciju Srbije u mlađim uzrastima i ima europsko kadetsko srebro i svjetsku kadetsku broncu.

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović aktivno dijeli svoje košarkaške analize na društvenim mrežama, a nedavno je na X-u, bivšem Twitteru, sugerirao da bi bivši mladi reprezentativac Srbije Aleksandar 'Sani' Aranitović, sada član Cibone, mogao igrati za hrvatsku reprezentaciju.

- Iako je Sani Aranitović igrao za mlađe kategorije u Srbiji, s obzirom na to da ima i hrvatsku putovnicu, mislim da ne postoje administrativne prepreke da zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Naravno, drugo je pitanje vidi li ga Sesar u reprezentaciji i želi li to sam igrač - napisao je Aco na platformi X.

Inače, Aleksandar Aranitović je srpski profesionalni košarkaš rođen 1998. godine. Visok je 1,95 centimetara i igra na poziciji bek šutera. U Ciboni, gdje trenutno igra, pokazao se sjajnim igračem i ugodnim suigračem, koji s pravom nosi nadimak Sani, kako ga je svojedobno nazvala učiteljica jer je kao klinac stalno bio nasmiješen. Košarku je počeo igrati u Beovouku, a nastavio u Zvezdi, u čijem je internatu i živio, da bi, u jednom trenutku karijere, zaigrao i za Partizan. 

U studenom ove godine za Večernji list je otkrio odakle mu hrvatska putovnica. - Moja mama je rodom iz Splita i ona je dolje živjela dok se nije udala za mog oca Beograđanina. A mama me nagovarala da izvadim putovnicu. Meni se to nije dalo, no na koncu sam je ipak poslušao i izvadio putovnicu u veleposlanstvu RH u Beogradu. Baka je do prije tri godine bila u Splitu, sada je u Rijeci, a teta je na Rabu i ja sam svako ljeto tamo - kazao nam je ranije košarkaš rođen u Beogradu.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Aranitović je igrao za reprezentaciju Srbije u mlađim uzrastima i ima europsko kadetsko srebro i svjetsku kadetsku broncu.

- To je jedno od najljepših razdoblja moje karijere. Bio sam perspektiva, no onda su mi se dogodile jedna pa druga ozljeda prednje križne sveze. Tješio me tada bivši reprezentativac Miloš Vujanić kazavši da je bolje da mi se to dogodilo tada nego u najboljim godinama - kazao je 25-godišnjak za Večernji.

VIDEO Mural u Karlovcu posvećen preranom odlasku Dražena Petrovića

Komentara 5

Avatar barba_barba
barba_barba
12:07 30.12.2023.

Super i još par jeftinih Amera, tako da uništimo i one ostatke ostataka hrvatske košarke

KA
kanđija
12:27 30.12.2023.

Čovjek je sjajan. Vuče Cibonu sa ostala 4 igrača igrajući svakih 3 dana. Kvalitetan košarkaš.

Avatar Castro
Castro
12:12 30.12.2023.

Vesti vesti vesti .. najnovije vesti. Svaki dan vesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije