NE DOGAĐA SE ČESTO

Hrvatski protivnik u Ligi nacija: Kad god pobijedimo veliku momčad, sutradan je državni praznik

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
12.10.2024.
u 15:14

Posljednji međusobni okršaj Poljske i Portugala bio je prije šest godina također u Ligi nacija. Tada smo gledali remi i pobjedu Portugala.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 18 sati igra protiv Škotske u Ligi nacija, a u kasnijem terminu tog dana (20.45 sati) sastaju se Poljska i Portugal, preostala dva suparnika iz grupe.

Ako pobijedimo, bit će praznik

Posljednji međusobni okršaj Poljske i Portugala bio je prije šest godina također u Ligi nacija. Tada smo gledali remi i pobjedu Portugala. U najavi ovog susreta, strateg domaćina Michal Probierz vrlo je oprezan:

– Portugal ima igrače koji su se počeli razvijati vrlo rano u mladim momčadima. Igrači znaju kako s loptom, kako je zadržati, kuda s njom, u svakom trenutku mogu promijeniti igru. Mi imamo Roberta Lewandowskog koji je jedan od najboljih igrača na svijetu. Portugal ima mnogo Lewandowskih. No namjeravamo biti agresivni protiv Portugala i pokušat ćemo pokazati da i mi znamo igrati. Budemo li imali dobar dan, svašta se može dogoditi. Ovih dana, kad god pobijedimo veliku momčad, sutradan je praktički državni praznik jer to se ne događa često. Moramo redovito pobjeđivati ​​da se ljudi naviknu.

Zanimljivo je bilo u već odigranim susretima u Ligi B gdje je Grčka na Wembleyu pobijedila Englesku 2:1. Golom Pavlidisa gosti su poveli u 49. minuti, a zatim je Bellingham u 88. izjednačio. Vangelis Pavlidis je pak postao junak susreta jer je u 94. minuti šokirao Wembley i pogodio za slavlje. Susret je bio i emotivan, jer oprostili su se od prerano preminulog Georgea Baldocka koji je imao englesko i grčko državljanstvo, a onda su mu suigrači iz gostujuće reprezentacije u Londonu posvetili oba gola s kojima su srušili Englesku.

Austriji prva pobjeda

Uvjerljive su pak domaće pobjede ostvarile Austrija i Norveška. U Linzu je Austrija upisala prvu pobjedu u skupini, nadjačala je Kazahstan s 4:0. U Oslu su Norvežani s 3:0 nadigrali Sloveniju i time preuzeli vrh ljestvice. Dva pogotka je dao Haaland, a jedan Sorloth. Erling Braut Haaland (24) s ova dva gola postao je rekorder svoje reprezentacije. U svega 36 nastupa zabio je 34 gola za Norvešku. Srušio je 87 godina star rekord Jørgena Juvea od 33 gola od 1928. do 1937. pa objavio da će postati otac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije