ODGOVOR NA PROZIVKE

Hrvatski teniski savez otkrio zašto nije pomagao braći Sabanov: Nisu bili dovoljno dobri

19.11.2021.
u 07:00

- Kako bi se izbjegli nesporazumi, želimo da javnost dobije pravu sliku o mogućnostima financiranja, koje se ne temelje na željama pojedinih igrača i igračica, nego na precizno razrađenim kriterijima.

Nakon našeg teksta o razlozima odlaska braće Sabanov, Mateja i Ivana, pod zastavu Srbije, iz Hrvatskog su nam teniskog saveza poslali pojašnjenje i svoje viđenje tog slučaja. Čelne ljude Saveza najviše je pogodila sljedeća Matejeva rečenica:

– Nikada nije bilo nikakvog financijskog “poguranca” od HTS-a kao što je bio slučaj u nekim drugim zemljama. Nikad ništa. No, nismo jedini, taj savez ne funkcionira.

U dopisu koji potpisuje Hrvatski teniski savez, a koji nam je proslijedio glasnogovornik HTS-a Igor Rajković, stoji:

"Kako bi se izbjegli nesporazumi, želimo da javnost dobije pravu sliku o mogućnostima financiranja, koje se ne temelje na željama pojedinih igrača i igračica, nego na precizno razrađenim kriterijima. HTS u okviru svojih mogućnosti te uz pomoć HOO-a brine o najboljim juniorima i juniorkama od njihove 12. godine pa do dobi mlađih seniora, a sve u skladu s programima i kriterijima koji se temelje na postignutim rezultatima u njihovim dobnim kategorijama. Kako Ivan i Matej Sabanov nisu dostigli tražene kriterije, nisu bili u spomenutom programu financiranja tijekom juniorske karijere. Program financiranja mlađih seniora ustanovljen je tek odnedavno, nakon što su se za to stvorili financijski preduvjeti te će se njime financirati tenisačice i tenisači koji postižu iznimne rezultate i nakon juniorske karijere. Ivan i Matej Sabanov procijenili su da, igrajući za Srbiju, imaju veće šanse ispuniti ciljeve kada je u pitanju mogućnost nastupa u Davisovu kupu, što je i razumljivo, jer je konkurencija koju imaju u Hrvatskoj iznimno jaka. S njima smo do sada imali više nego korektnu komunikaciju i nema razloga da tako ne bude i dalje te im želimo uspješan nastavak karijere", stoji u priopćenju HTS-a.

Neslužbeno smo doznali da su Matej i Ivan o odluci da promijene sportsko državljanstvo obavijestili HTS prije dva tjedna. Od ponedjeljka iza njihovih imena već stoji oznaka – Srbija.

Komentara 8

Avatar TvojUjko
TvojUjko
07:44 19.11.2021.

Prije bi igrao pod zastavom Burkine Faso, ali neki nemaju karaktera ni malo..

BU
Budak
07:35 19.11.2021.

Taman za njih.

Avatar SRK
SRK
08:52 19.11.2021.

Nije ni Djoković bio dovoljno dobbar, ni Federer, ni Nadal, pa su to požrtvovanjem i radom postali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije