KALKULACIJE

Hrvatskoj prvo mjesto otvara lakši ždrijeb na Euro, treće mjesto nam donosi novu velesilu

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
Goran Stanzl/PIXSELL
04.12.2023.
u 08:00

Osvoji li Hrvatska prvo mjesto u skupini, u osmini finala će na jednu od trećeplasiranih momčadi iz skupina A, D, E ili F. Budu li vatreni drugi, idu na drugog iz skupine A

Hrvatska reprezentacija na Euru 2024. igrat će u skupini s Italijom, Španjolskom i Albanijom. Osim prva dva mjesta koja sigurno vode dalje, moguće je proći i kao trećeplasirani. Naime, u osminu finala će četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija. Evo koji su scenariji mogući za Hrvatsku.

GALERIJA Hrvatska dobila tešku skupinu sa Španjolskom i Italijom

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
1/14

Osvoji li Hrvatska prvo mjesto u skupini, to bi je u osmini finala odvelo na jednu od trećeplasiranih momčadi iz skupina A, D, E ili F. Drugo mjesto u skupini Hrvatskoj bi donijelo susret s drugoplasiranom momčadi iz skupine A, u kojoj su Švicarska, Njemačka, Škotska i Mađarska. Hrvatska se može plasirati u drugi krug i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi, a u tom bi slučaju, ovisno o drugim rezultatima, igrala protiv pobjednika skupine E ili skupine F.

VEZANI ČLANCI:

Dakle, po tom su scenariju najizgledniji protivnici Hrvatske Belgija ili Portugal. Koliko god naša skupina bila jaka, vatreni imaju veliku šansu proći dalje jer sistem natjecanja je takav da samo osam od 24 momčadi neće vidjeti drugi krug.

 

Komentara 5

Avatar barba_barba
barba_barba
09:28 04.12.2023.

A četvrto nas vodi ravno doma

KP
Karlovacko pivo
09:19 04.12.2023.

Po ovim prognozama najbolje da idemo odma u drugi krug zašto bi se umarali ove tri utakmice

Avatar razbojnik404
razbojnik404
13:55 04.12.2023.

Hrvatska će biti prva u skupini. Drugi neka računaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije