Berba odličja

Hrvatskoj šest medalja na Svjetskom prvenstvu za mlađe uzraste, Sgardelli svjetska doprvakinja

13.10.2024.
u 20:59

Po riječima predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka, hrvatski karataši i karatašice nikad ovoliko odličja na jednom ovakvom natjecanju nisu osvojili

Po vijestima iz Venecije za blisku budućnost hrvatskog karatea ne bi trebalo brinuti. Naime, sa Svjetskog prvenstva za mlađe uzraste (kadeti, juniori, mlađi seniori), hrvatska reprezentacija se kući vraća sa šest medalja a po riječima predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka nikad toliko odličja na jednom ovakvom natjecanju nije osvojeno.

Ono najsjajnije osvojila je Sara Tomić (preko 66 kg), članica Hercegovine Zagreb, koja je postala svjetskom juniorskom prvakinjom. Hrvatski reprezentativci nastupili su u još dva svjetska finala nakon koji su se Sven Strahija (76 kg, junior) i Ema Sgardelli (50kg, mlađa seniorka) morali zadovoljiti srebrom.

Posebno je znakovit domet Riječanke Sgardelli koja je ove godine postala i europska seniorska prvakinja a u svojoj vitrini ima i europsku mlađeseniorsku broncu. Premda je u finalu povela s 2:0, i tako stekla i prednost prvog boda koji u slučaju neodlučenog ishoda donosi pobjedu, Ema je vodstvo ispustila i omogućila Japanki Ishihari Mizuki da preokrene borbu i osvoji zlato (2:5).

Bronce su osvojili još i kadet Nikola Birač (73 kg) te mlađeseniorke Darija Šnajder (61 kg) i Nikolina Golomboš (preko 68 kg) koja je već i redovna članica seniorske borbene vrste. Šnajder je u borbi za treće mjesto pobijedila Španjolsku Sanchez Lobato (2:1) dok je Golomboš, u okršaju za odličje, nadjačala Rumunjku Coman (3:2).


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije