BOĆARSKI EP

Htjela igrati nogomet, a završila na boćanju

'20131002_122239'
' '
04.10.2013.
u 08:00

– Od svih sportskih igrališta meni je kući bilo najbliže boćarsko. Otišla sam probati i tako ostala – rekla je Tea.

Da i u boćanju može doći do velike drame, uvjerili smo se na Europskom prvenstvu za žene u Komiži. \"Krivac\" za rijetko viđen triler Riječanka je Tea Čančarević koja je tek u dodatnoj ruci, nakon isteka vremena, pobijedila Turkinju Ozlem Korkmaz sa 11:10 u pojedinačnoj igri repasaža. A za aktualnu prvakinju Hrvatske u ovoj disciplini to je trebalo biti samo odrađivanje posla.

– Uh, bilo je napeto. Ova situacija može se usporediti s onom  kada jedna nogometna momčad postigne pobjedonosni pogodak u sudačkoj nadoknadi. Nisam se baš naspavala, meč je počeo u devet ujutro, a posebno me naljutio jedan od sudaca koji mi je svirao prijestup kod izbijanja. To me tako izbacilo iz takta da dugo nisam mogla doći k sebi – rekla je Tea.

I dok nije došla k sebi, Turkinja je već vodila sa 7:3, a samo četiri minute prije kraja bilo je opasnih 8:10 za Korkmaz.  

– Uspjela sam do isteka vremena izjednačiti. U dodatnoj ruci Turkinja je loše valjala, što sam na svoju sreću iskoristila. Kada je izbacila sve svoje boće, meni su ostale tri za jedan punat. Prvu sam odmah dobro zavaljala i eto pobjede – rekla je Tea koja je slučajno počela baviti boćanjem.

– Od svih sportskih igrališta meni je kući bilo najbliže boćarsko. Otišla sam probati i tako ostala. Zanima me i  ženski nogomet. Ovo ljeto umalo sam se upisala u klub Rijeka Jack pot. Na kraju nisam stigla, ali ima vremena. Vjerujem da bih bila dobra u obrani – rekla je Tea koja će danas u četvrtfinalu igrati protiv Španjolke.  

Manje sreće imale su Mima Sorić i Besarta Cocaj u četvrtfinalu štafetnog izbijanja.  

– Moram pogoditi najmanje 19 boća – rekla je Mima uoči nastupa. No pogodila je samo 12, Besarta dodala još 15 i tih 27 bilo je dovoljno samo za peto mjesto.

Iva Vlahek sa 29 pogođenih boća u brzinskom izbijanju plasirala se u polufinale te osigurala bronačanu medalju.

>> Cijela Komiža stala u dvoranu, Elona-Valjaona \'razbila\' Slovenke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije