Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča o Mahiru Emreliju

Huligani pretukli novog napadača Dinama, poznato i zbog čega

Mahir Emreli
GNK Dinamo
03.02.2022.
u 09:31

Dogodilo se to nakon što je Legija izgubila od Plocku, a Emreli je bio jedan od igrača koji je dobio batine ispred klupskog centra za trening.

Reprezentativac Azerbajdžana Mahir Emreli (24) novo je pojačanje Dinama, objavio je jučer maksimirski klub.

Emreli u Maksimir dolazi iz poljske Legije za koju je igrao od lipnja prošle godine. Prije toga ovaj univerzalni ofenzivac igrao je za Baku i Karabag.

Za reprezentaciju Azerbejdžana upisao je 32 nastupa uz četiri postignuta gola. Za nacionalnu vrstu debitirao je 2017. pod vodstvom tadašnjeg izbornika Roberta Prosinečkog, a u reprezentaciji Azerbajdžana u izborničkoj ga je ulozi vodio i nekadašnji Dinamov napadač i trener Nikola Jurčević.

Ove sezone odigrao je u dresu Legije 33 utakmice u svim natjecanjima i zabio 11 golova uz dvije asistencije.

A poljski mediji otkrivaju da je Emreli svim silama želio napustiti klub nakon što su ga pretukli huligani koji su bili nezadovoljni njegovim igrama. Dogodilo se to nakon što je Legija izgubila od Plocku, a Emreli je bio jedan od igrača koji je dobio batine ispred klupskog centra za trening.

Nakon toga ovaj je napadač pokušavao raskinuti ugovor na štetu kluba i više nije igrao. Početkom siječnja obavijestio je Legiju o tome, a trebao je uključiti i odvjetnika iz Sjedinjenih Američkih Država. Tražio je isplatu cijelog novca do kraja ugovora.

Poljski mediji pišu da mu razgovori o raskidu ugovora nisu pošli za rukom pa je 24-godišnjak pokušao iznuditi transfer. No, poljskom prvaku nije se žurilo prodati reprezentativca Azerbajdžana. Na kraju je dogovoren transfer u hrvatskog prvaka. Inače, Dinamo je u Legiju prodao Lirima Kastratija za kojeg je do sada dobio samo 200 tisuća eura umjesto 1,2 milijuna. Stoga je moguće da se radi o kompenzaciji.

– Sretan što sam potpisao ugovor s Dinamom. Radi se o klubu koji kontinuirano osvaja naslove prvaka Hrvatske i redovito nastupa u europskim natjecanjima gdje posebno zadnjih godina pokazuje iznimnu kvalitetu. U proteklih nekoliko sezona ostvarili su niz važnih i povijesnih uspjeha i sigurno imaju veliki respekt u Hrvatskoj i u inozemstvu – kazao je Emreli za klupsku stranicu Dinama te dodao:

– Momčad je zaista kvalitetna, uz vrhunske profesionalce u stožeru i radi se o ozbiljnom klubu. Vjerujem da ću svojom igrom, trudom, radom i predanošću pridonijeti momčadi i rezultatima u budućnosti, a isto tako vjerujem u obranu naslova prvaka i da ćemo dostojanstveno predstaviti Dinamo na proljeće u Europi. Dinamo je puno više od nogometnog kluba, on je simbol Zagreba i Hrvatske, ima velik broj navijača i poseban značaj u hrvatskom i europskom nogometu. Upravo je to dodatni razlog zbog čega mi je čast biti ovdje i mogu obećati da ću dati sve od sebe za ovaj klub.

Emreli ima pravo nastupa za Dinamo u Europskoj ligi već u aktualnoj sezoni, što znači da može nastupiti protiv Seville.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar dystopia
dystopia
10:04 03.02.2022.

dobro nam došao!

ZV
zvezdomor
10:18 03.02.2022.

znači ovog treba tuči da bi igrao.....pomozi Bože..

OC
OCB
08:36 04.02.2022.

Ja znam da nogomet već odavna nije više samo sport, nego posao, ali... Zar nije malo pretjerano plaćati ljude koji se samo znaju igrati, desecima milijuna €? Koje to oni fakultete i magisterije imaju? (nevezano za ovu temu)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije