Mladen Veber:

I na sudu ćemo braniti pravo igranja u Euroligi

KK Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
15.06.2015.
u 10:45

- Naš prvi trener Repeša oporavio se i kreće odmah s poslom, a nadam se da nećemo ostati ni bez prvog mu asistenta Mršića koji je u završnici prvenstva dokazao da s pravom u njemu vidimo Repešina nasljednika - rekao je Veber.

Košarkaški klub Cedevita proslavio je svoj drugi naslov prvaka Hrvatske. Šampionska fešta zbila se na Velesajmu, u Cedevitinu košarkaškom domu, istu večer kad je i osvojen, a njegova završnica odvijala se u noćnom klubu Sokol jer prvacima ni tamburaši ni DJ Emil Tedeschi nisu bili dovoljni da izraze svoje oduševljenje uspješnim koncem jedne turbulentne sezone.

Barać danas ide u NBA

Kad Cedevita nešto osvoji običaj je da glavni sponzor časti večerom dan poslije utakmice pa smo odmah nakon trijumfa mogli popričati s Emilom Tedeschijem o onome što klub ovog trenutka najviše muči. Koju će regionalnu ligu Cedevita igrati?

– Ne treba podcijeniti postojeću regionalnu ligu koja funkcionira 15 godina, prilično je posjećena i solidno organizirana. Da može biti bolja, može, i na tome treba raditi, no da će netko drugi napraviti ligu za 15-30 dana, e tu sam jako skeptičan. Ništa se ozbiljno ne može organizirati u mjesec dana. Takve su inicijative ishitrene, kombinacija lakonskih obećanja, pa što bude. Zato je puno realnije prilagoditi postojeću ligu i time zadovoljiti Fibine zahtjeve.

Regionalna liga, stara ili nova, tema je s kojom se predsjednik kluba Mladen Veber puno bavi. Činio je to i u nedjelju, pripremajući se za sastanak u Zagrebu u utorak na kojem će se naći svi klubovi regionalne lige, ali i svi nacionalni savezi s prostora bivše SFRJ.

– Pripremam prijedloge za novu regionalnu ligu na tekovinama stare. Nažalost, Fibina nova liga ne jamči prohodnost u najjača klupska natjecanja u Europi, a mi si ne možemo dozvoliti da ne igramo u Europi. Ako nas netko u tome spriječi, zatražit ćemo zadovoljštinu sudskim putem jer bila bi nemjerljiva i sportska i financijska šteta za klub da sljedeće sezone igra samo hrvatsko prvenstvo.

Inače, predsjednik je sretan što su svi klupski ciljevi ostvareni unatoč nešto slabijem umjetničkom dojmu.

– Bolje je i tako nego da je obrnuto, da je dojam odličan, a da nema rezultata.

O tome koja će sve natjecanja Cedevita igrati, ovisit će i kakvu će momčad slagati. Nama se čini da tu više neće biti braće Delaš, Ramljaka, veterana Tomasa i centra Baraća koji danas odlazi na probu u NBA, a možda neće biti ni Ukića za čiji se ostanak zalaže trener Jasmin Repeša. No Veber o tome nije htio govoriti:

– Postoji mogućnost da proračun bude i nešto veći no ove sezone. Naš prvi trener Repeša oporavio se i kreće odmah s poslom, a nadam se da nećemo ostati ni bez prvog mu asistenta Mršića koji je u završnici prvenstva dokazao da s pravom u njemu vidimo Repešina nasljednika.

Izostali scenski efekti

Koliko znamo, Mršić je voljan ostati, ali samo ako mu je šef Repeša jer nikome drugome u Cedeviti ne želi biti pomoćnik. Za Veljkov ostanak je i sportski direktor Matej Mamić, također bivši cibonaš, koji je razočaran ponašanjem svog bivšeg kluba u četvrtoj utakmici. Ne smeta mu toliko što predsjednik Aleksandar Petrović nije došao čestitati pobjednicima ni to što su Cibonini navijači zviždali prvaku.

– Ovakva završnica ne bi smjela proći bez scenskih efekata kakve svaka ozbiljna liga ima u svom završnom činu. Smatram da nije fer što nam nisu priredili konfete i pustili glazbu. U svijetu obično puštaju "We are the champions", a mogli su pustiti i Gibonnijevu "Mi smo prvaci". Mi smo to učinili za Crvenu zvezdu kada je na našem parketu osvojila ABA ligu – rekao je Mamić.

Zajedno s prvim trenerom Mamić će se u srpnju zaputiti put Las Vegasa i Orlanda, na ljetnu NBA ligu, kako bi pokušali pronaći pojačanja. Traže se trojica igrača, a hoće li među njima biti razigravač, ovisi i o tome hoće li ostati Ukić.

>> Cedevita pobijedila Cibonu i obranila dvostruku krunu!

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije