STO KVADRATA

I pikado dobiva svoj dom u Zagrebu

Pikado
24.10.2012.
u 13:56

Nakon košarkaškog centra na Velesajmu, pikado-centar otvara se u zagrebačkoj Dubravi

Hrvatski sport danas će postati bogatiji za jedan reprezentativni objekt. U zagrebačkoj Dubravi otvara se Hrvatski pikado centar koji će ubuduće biti dom svim hrvatskim pikadistima. Šira sportska javnost slabo je upućena u zbivanja u pikadu, ali riječ je o najtrofejnijem hrvatskom sportu u posljednjih šest godina.

– Nakon što smo u prosincu 2005. godine primljeni u članstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, ovo je najvažniji trenutak u povijesti hrvatskog pikada. Zahvaljujući Gradu Zagrebu od kojega smo dobili prostor na korištenje, konačno smo riješili svoj najveći problem. Prostor veličine 100 m2 vrhunski smo uredili i opremili sa 8 aparata za pikado. U njemu ćemo raditi s nadarenim mladim igračima, provoditi edukaciju trenerskog, sudačkog i ostalog stručnog kadra, a tu će se pripremati i trenirati sve naše reprezentativne selekcije – otkriva Mate Vukoja, predsjednik Hrvatskog pikado saveza.

Na otvaranju Hrvatskog pikado centra očekuje se dolazak gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, pozivnice su dobili Petar Skansi iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kao i čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora. Svoje umijeće sa strelicama demonstrirat će Martina Zubčić, osvajačica olimpijske medalje u tekvondou, kao i Branka Pereglin, najbolja svjetska samostrelašica u društvu kćeri Valentine, svjetske juniorske prvakinje u samostrelu. Pozvani su i nogometaši Dinama koje će pomno motriti izbornik pikado-reprezentacije jer Sammir, Kovačić i ostali možda imaju talent i za bacanje strelica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije