Ždrijeb doigravanja

Ibrahimović i Ribery sad nepoželjni u Maksimiru

'Sweden's striker and team captain Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring his 1st goal of the match during the FIFA World Cup 2014 friendly match England vs Sweden in Stockholm, Sweden on Novemb
Reuters
21.10.2013.
u 08:00

Igor Štimac poželio je Francusku, no Kovači ipak ne dijele istu želju

Vrući kesten uzeo je upravo u ruke Niko Kovač. Hoće li ga ruke toliko jako zapeći da će ga ispustiti ili će ga uspjeti zadržati, dapače odnijeti ga u Brazil sljedeće ljeto, mogao bi novi izbornik znati već danas iza 14 sati... Spoje li Hrvatsku kuglice u Zürichu s onima u kojima će biti imena "France" ili "Sweden", past će mu "mrak na oči". Smiješak bi mogle izmamiti one s "Romania", a veselje "Iceland". Novom izborniku to će ujedno biti i prvi posao – uživo dočekati sudbinu koju će mu odrediti Alexander Frei, nedavno umirovljeni švicarski napadač.

Francusku nitko neće

I neće se samo znojiti ruke starijem bratu Kovaču, trest će se svi. Globalne zvijezde čekaju. Tko neće vidjeti SP u Brazilu? Cristiano Ronaldo? Franck Ribery? Zlatan Ibrahimović? Mario Mandžukić? Moguće je da će otići svi, a teorijski da i čitavo društvo ostane kod kuće!

– Samo da ne izvučemo Portugal s Ronaldom. On je mina, iako ćemo se namučiti i da bismo prošli Hrvate, Grke ili Ukrajince, jer sve su to redom reprezentacije koje karakterizira timski duh – brine se Didier Deschamps, kapetan Francuske sa SP-a 1998. godine. I s druge je strane ista priča.

– Samo da izbjegnemo Francka Riberyja i njegovo francusko društvo – izjavio je Cristiano Ronaldo za kojeg engleski mediji tvrde da je dogovorio odlazak iz Real Madrida u PSG za rekordnih 118 milijuna eura! Dogodine bi mogao igrati uz bok Ibrahimoviću!

– Doigravanje su utakmice koje su potpuno drugačije od onih u kvalifikacijama. Sviđa mi se način kako se borimo, a uopće se ne brinem zbog poraza mojih u posljednjoj utakmici od Njemačke (izgubili sa 5:2, on nije igrao, nap. a.). Sva sreća je što mi ne možemo izvući Francuze – kazao je Zlatan Ibrahimović, najveći "kapitalac" koji je Hrvatskoj prošao kroz ruke.

I Škoti bi bili neugodni

Dečko koji je zasluženo dobio poziv, Eduardo, rado bi se u kockastom dresu prošetao rodnim Rijem.

– Neka bude što jači protivnik jer onda smo najbolji! – poželio je Dudu.

Nešto slično rekao je samouvjereno i Igor Štimac:

– Želim Francusku!

A onda je pao protiv "uvijek neugodne" Škotske. I to u dva navrata. Pod Štimčevom palicom i Strachanovi škotski momci reprezentaciji bi bili nepremostiva prepreka u baražu. Želja bi mu se mogla ispuniti, no za reprezentaciju u stanju koju je ostavio, jedini logičan i pošten odabir bila bi nogometna reprezentacija sa sjevera. Island...

Reprezentacije koje su nositelji – posuda A

Portugal (Fifin renking 14.), Grčka (15.), Hrvatska (18.) i Ukrajina (20.)

Reprezentacije koje su nenositelji – posuda B

Francuska (21.), Švedska (25.), Rumunjska (29.) i Island (46.).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije